Artı Değer ekibimizle bu kez Muğla’nın Dalaman ilçesindeydik. Ve bu kez firmadan ziyade, otomobil ve yatçılık sektöründe, Türkiye’de ilk kez üretilen, ilk ve tek olan, Boy Marin firması’nın Türkiye’de tek satıcısı olduğu BB 100 ürünü ile tanıştık ve sizlere BB 100’ün özelliklerini firmanın sahibi Çetin Garacoğlu ile birlikte anlattık.

Artı Değer programının bugünkü bölümünde, Türkiye’de ilk kez üretilen bir ürünü sizlere anlatacağız. Otomobillerin  ve yatların metal parçalarında kullanılan yeni bir metal temizleyici üretildi. BB 100 markasıyla piyasaya sürülen bu sprey ürün, metal yüzeylere sıkıldığında pas ve yağ lekelerini anında çıkarıyor.

ASELSAN'DAN 4 MİLYAR DOLARLIK İŞ ANLAŞMASI! ASELSAN'DAN 4 MİLYAR DOLARLIK İŞ ANLAŞMASI!

Bu ürünün Türkiye’de ilk ve tek oluşu, yanmaz özelliğinden kaynaklanıyor. Türkiye’de ilk kez üretilen ve yerli üretimde muadili olmayan BB 100 metal temizleyicisi, ateşle temas ettiğinde yanmıyor.

Özellikle yatların kapalı ve dar alanlarında bu ürün kullanılırken, piyasada satılan diğer ürünlerden farklı özelliği, sizi yangın tehlikesine karşı koruyor. Çünkü ateşi gördüğünde alev almadığından yangın çıkarma riskini ortadan kaldırıyor.

BB 100 ürününün Türkiye distribitörlüğünü alan tek satıcı firması Boy Marin’in sahibi Çetin Garacoğlu ile ürünün özellikleri hakkında söyleştik ve BB 100 metal temizleyiciyi test ettik. Çetin Garacoğlu ayrıca, Boy Marin’in Türkiye distribitörlüğünü yaptığı, yine otomobil ve yat sektöründe, dahası tüm metal yüzeylerde kullanılan diğer ürünlerden de bahsetti.

Kimyasal ürün üreten tedarik firması Boy Marin’in sahibi Çetin Garacoğlu, bu yıl piyasaya sürdükleri BB 100 ile ilgili bilgi verdi. Garacoğlu, BB 100’den önce yanmaz balata spreyi ve ultra kireç sökücüyü tanıtarak sözlerine başladı. Balata spreyinin üretiminde  teknelerden yola çıkarak bu işe girdiklerini ifade eden Garacoğlu, “Kapalı alanlarda makine dairelerinde diğer sprey grupları yanıcı maddedir. Patlama ve yanma oranı yüksek oluyor.  Türkiye’de polyester temizleyicisi olarak yanmayan tek ürün bizim ürettiğimiz üründür. Temizleme gücü de oldukça güzeldir. Bot üzerindeki lekelere de optimum temizlik sağlamaktadır” dedi.

Garacoğlu ultra kireç sökücünün ise daha çok teknelerdeki  pervaneve  salmastra temizliğinde sarı grupları siyahlaştırmadığından tercih edildiğini kaydederek “Biz bunu teknelere özel olarak yaptık” diye konuştu.

Esas olarak otomobilllerde, teknelerde ve diğer metal yüzeylerde kullanılan metal temizleyici BB-100 ile ilgili “Yanmayan metal temizliğinde birebir” sözlerini kaydeden Garacoğlu,  “Bu ürün yağa karşı çok agresiftir. Yağı ve pası söküyor. Ancak BB 100’de bir konuya dikkat etmek lazım. Endüstriyel boyalarda çıkartma yapmaz ama ucuz ve kalitesiz sprey boyalar kullanıldığında BB 100 boyayı kabartır Makinenin üstündki orijinal boya söz konusuysa makineye zarar vermez. Biz  2007 senesinden beri bu ürünü piyasaya sürmek için bekliyoruz ve nihayet 2020 başında bunu gerçekleştirdik. Stoklarımız da ürün talepleri konusunda oldukça yeterli” ifadelerini kullandı.