Sadece gazetemizin ele alarak gündeme getirdiği, Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu'nun işletme ihalesinin davası yerel mahkemeden çıkan usulsüzlük kararı sonucu Danıştay'da görülmeye devam ediyor. Dalaman Belediyesi ise Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu ihalesi için Danıştay kararını beklemeden Orman Genel Müdürlüğü'ne sürekli olarak onay talebin bulunuluyor.

Yasal süreci takip eden ve Danıştaydan da ret kararı alınması durumunda, şeffaf, çok katılımlı adil bir ihale süreci bekleyen söz konusu alanın taliplileri ise Dalaman Belediyesi'nin bu ısrarcı ve aceleci tutumundan rahatsız. Diğer taraftan gerek davacı gerekse kamuoyu nezdinde, Danıştay'da davası devam eden bir ihale için Dalaman Belediye'sinin neden dava sonucunu beklemeden ihaleyi onaylatmaya çalıştığı ise şüphe uyandırıyor. Dalaman Belediyesi'nin bu tutumu, akıllara "Dalaman Belediyesi, Danıştay kararı çıkmadan ihaleyi oldu bittiye mi getirmeye çalışıyor?" sorusunu getiriyor.

Orman Genel Müdürlüğü ise yerel mahkemede usulsüzlük tespit edilen ve Danıştayda yargılanmaya devam eden ihale hakkında hataya yer vermemek adına, Dalaman Belediyesi'nin onay talebini kabul etmeyerek Danıştay kararını bekliyor.

NE OLMUŞTU?

Muğla’nın Dalaman İlçesi’ndeki Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu’nun, Dalaman Belediyesi tarafından, kamuoyuyla herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadan, ihaleye davet edilen 3 tarımsal kalkınma kooperatifinden birine pazarlık usulü ile devredilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Açık ihale usulüyle şeffaf ve Dalaman Belediyesi'nin yani kamunun menfaati gözetilerek yapılması gereken ihale, "dışarıdan birisine gitmesin" düşüncesiyle (Dalamanlı başka taliplilerin de olmasına rağmen) bir tarımsal kalkınma kooperatifine devredilmişti.

Yerel Mahkemede görülen davada, ihalede usulsüzlük tespit edilmiş ve söz konusu ihalenin davası Danıştay'da görülmeye başlanmıştı.

DALAMAN EMNİYETİ'NDEN İFTAR YEMEĞİ DALAMAN EMNİYETİ'NDEN İFTAR YEMEĞİ