Muğla’nın Dalaman İlçesi’ndeki Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu’nun, Dalaman Belediyesi tarafından, kamuoyuyla herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadan, ihaleye davet edilen 3 tarımsal kalkınma kooperatifinden birine pazarlık usulü ile devredilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Açık ihale usulüyle şeffaf ve Dalaman Belediyesi'nin yani kamunun menfaati gözetilerek yapılması gereken ihale, "dışarıdan birisine gitmesin" düşüncesiyle (Dalamanlı başka taliplilerin de olmasına rağmen) bir kooperatife devredildi.

Söz Sırası Yargıda!

Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu’nun kamu vicdanını zedeleyen, kamu zararı doğuran, usulsüzlük ve kanuna aykırılık barındıran ihalesi, koya talip olan ve konuyu 2016 yılından bu yana takip eden Dalamanlı iş insanlarından biri tarafından 4 Şubat 2020 Salı günü yargıya taşındı. İhalenin iptali ve şeffaf bir şekilde açık usulle yenilenmesi için açılan davanın dosyasına, yapılan tüm usulsüzlükler de eklendi.

İhale Bedeli Sonunda Paylaşıldı!

Dalaman Belediyesi'ne yazılan dilekçeye cevaben, günler sonra ihale bedeli resmi olarak bildirildi.

27 Ocak 2020 tarihli cevapta, Dalaman Belediyesi'nin Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu tesislerinin kiralanması için davet ettiği 3 kooperatiften, Karacaacağaç Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 255.000,00 TL + KDV, Şerefler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 260.000,00 TL + KDV, Kapıkargın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 275.000,00 TL + KDV teklif verdiğini ve ihaleyi en yüksek teklifi veren Kapıkargın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin kazandığını belirtti.

Boynuzbükü İhalesi'nin Detayları Yine Verilmedi!

Dalaman Belediyesi'nin verdiği cevapta, ihale sonucu kiralamanın kaç yıllık olduğu, hangi tarih ve saatte yapıldığı, ihalede hangi şartların yer aldığı gibi çok önemli bilgiler yine paylaşılmadı. Belediye'ye yazılan her dilekçenin bu şekilde "ayak sürüyerek" cevaplanması, akıllara "Dalaman Belediyesi zaman kazanmaya mı çalışıyor? İhale bilgileri kamuoyundan gizleniyor mu?" sorularını getirdi.

Verilen cevapta dikkat çeken bir başka detaysa, ihaleyle ilgili istenilen belgelerin "Meclis kararı" gereği ücret yatırılması halinde gönderilebileceğinin yazmasıydı.

CHP’Lİ BAŞKAN, KOYU SATTI BAŞKAN ADAYINI FİNANSE ETTİ CHP’Lİ BAŞKAN, KOYU SATTI BAŞKAN ADAYINI FİNANSE ETTİ