Muğla'nın Dalaman ilçesinde bulunan Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu’nun, Dalaman Belediyesi tarafından pazarlık usulüyle yapılan ve çığ gibi tepki çeken ihalesini Orman Genel Müdürlüğü onaylamadı!

Dalamanlı iş insanı Habil Uslu tarafından yargıya da taşınan tartışmalı ihaleye Orman Genel Müdürlüğü (OGM) de razı olmadı. OMG ile Dalaman Belediyesi arasında imzalanan kiralama sözleşmesi gereğince, Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu'nun üçüncü bir tarafa kiralanabilmesi için yapılan ihalenin, mülk hakkında son karar merci olan Orman Genel Müdürlüğü tarafından da onaylanarak işleme konulması gerekiyor.

Edindiğimiz bilgilere göre; Orman Genel Müdürlüğü, 4 Şubat 2020 Salı günü Dalamanlı iş insanı Habil Uslu tarafından yargıya taşınan tartışmalı ihaleyi onaylamadı.  Konuyla ilgili olarak gelinen noktada, Orman Genel Müdürlüğü'nün olumlu veya olumsuz bir karar vermesi için yargı sürecinin sonuçlanmasını beklemesi öngörülüyor. Aksi bir durumda; İdare Mahkemesi'nin ihaleyi usulsüz bulması halinde, OGM'nin de ihale hakkındaki onayı bozulacağından, konuyu takip eden hukukçular yargı süreci sonuçlanana kadar ihalenin askıda kalacağını belirtiyor.

Ayrıca hukukçuların yorumuna göre, Orman Genel Müdürlüğü'nün Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu hakkında, yargı süreci sona ermeden herhangi bir karar vermesi 'yargı sürecini' etkileyebileceğinden, Dalaman Belediyesi'nin yapmış olduğu tartışmalı ihale, hukuki süreç tamamlanana ve Orman Genel Müdürlüğü nihai kararını verene kadar geçersiz durumda.

Bölgedeki tüm işletmeler 2020 yaz sezonuna hazırlanırken, Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu’nu bu süreçte kamu zararının daha fazla büyümemesi adına Dalaman Belediyesi'nin işletmesi bekleniyor. 

Nihai karar verilene kadar, Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu’nun işletilme konusu da kamuoyu ve ilgili taraflarca yakından takip ediliyor.

NE OLMUŞTU?

Muğla’nın Dalaman İlçesi’ndeki Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu’nun, Dalaman Belediyesi tarafından, kamuoyuyla herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadan, ihaleye davet edilen 3 tarımsal kalkınma kooperatifinden birine pazarlık usulü ile devredilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Açık ihale usulüyle şeffaf ve Dalaman Belediyesi'nin yani kamunun menfaati gözetilerek yapılması gereken ihale, "dışarıdan birisine gitmesin" düşüncesiyle (Dalamanlı başka taliplilerin de olmasına rağmen) bir tarımsal kalkınma kooperatifine devredilmişti.

CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI