İmar, rant, sahil, koy, ihale... Dalaman Belediyesi'nin adı skandal niteliğindeki olaylarla anılmaya devam ediyor. 


Edinilen bilgilere göre, MUÇEV'in 2021 yılının Ocak ayında işletmesini Dalaman Belediyesi'ne kiralık olarak devrettiği Kille Koyu'na, Dalaman Belediyesi yeni sezon hazırlığı kapsamında apar topar betonarme bir yapı yaptı. 10 gün önce tamamlandığı öğrenilen yapı, betonarme olmasının yanı sıra bir de denize sıfır olacak şekilde yapılmış. Oysa imar kanuna göre, bu tür koy ve sahillerde yapıların kesinlikle ahşaptan ve doğal malzemeler kullanılarak yapılması gerekiyor. Yaklaşık 400-500 metre kare büyüklüğündeki yapının yanında küçük ama yine betonarme bir yapı daha görülüyor.

Yapılan tüm bu işlemlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na intikal etmesi üzerine, Bakanlık tarafından verilen talimat çerçevesinde, bugün (06.05.2021) itibariyle Dalaman Belediyesi Kille Koyu'na inşa ettiği yapıları yıkmaya başladı.

DALAMAN BELEDİYESİ'Nİ YÖNETENLER KANUN, KURAL BİLMİYOR MU?

Tüm bu olaylardan rahatsız olan vatandaşlar ve çevreciler ise, "Yapılan işlem Dalaman Belediyesi'nin bütçesine zarar, önce yaptılar şimdi yıkıyorlar. Yönetim kuralları bilmiyor mu? Kendilerini dokunulmaz mı sanıyorlar? Ya da bizim bilmediğimiz farklı bir niyetleri mi var?" diyor.

BELEDİYENİN ZARARINI KİM KARŞILAYACAK?

Dalaman Belediyesi'nin, Kille Koyu'nda yaptığı bu çalışma için harcadığı miktar bilinmezken, önce yapılan şimdi ise kullanılmadan yıkılan bu binanın masraflarının nasıl telafi edileceği merak konusu.

İDDİALARIN ODAĞINDAKİ CHP’NİN DALAMAN ADAYI DURMUŞ, MAL VARLIĞINI AÇIKLADI! İDDİALARIN ODAĞINDAKİ CHP’NİN DALAMAN ADAYI DURMUŞ, MAL VARLIĞINI AÇIKLADI!