CHP’Lİ BAŞKAN, KOYU SATTI BAŞKAN ADAYINI FİNANSE ETTİ CHP’Lİ BAŞKAN, KOYU SATTI BAŞKAN ADAYINI FİNANSE ETTİ

Dalaman Ceza İnfaz Kurumu yeni tip koronavirüs salgınıyla ilgili olarak aldığı önlemleri duyurdu. Bu kapsamda Dalaman Ceza İnfaz Kurumu'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

  1. Öncelikle görüşlerin devam ettiği süreçte gelen tüm ziyaretçiler ateşleri ölçülerek, maske ve eldiven takılarak masada ortalama 1-1, 5 metre uzaklıklarda oturtularak görüşleri yaptırılmıştır.
  2. Kuruma yeni gelen veya izinden dönen tüm hükümlüler ateşleri ölçülerek ve covid-19 çerçevesinde gerekli sorguları yapıldıktan sonra geldikleri gün ve saat esasına göre karantina uygulanmıştır.
  3. Ceza infaz kurumumuzda barınan tüm hükümlülerin yaşam alanlarının tamamı günde iki kez olmak üzere koadramin, hidrojen peroksit içerikli maddelerle dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmuş ve tutulmaya devam etmektedir, tüm koğuş banyo, tuvalet, ve lavobolara hükümlülerin kişisel dezenfeksiyonu için yeterli miktarda malzeme verilmiş ve verilmektedir.
  4. Kuruma dışardan malzeme getiren, kuruma ziyarete gelen veya herhangi bir nedenle kuruma gelen herkesin ateş ölçümleri yapılmış, covid-19 ile ilgi sorgulamaları yapılıp maske ve eldiven verilerek kuruma alınmışlardır.
  5. Karantinada tutulan tüm hükümlüler günlük ateş takipleri yapılıp her hangi bir rahatsızlığı olan hükümlüler uzman aile hekimimiz tarafından muayene edilerek gerekli tedavileri düzenlenmiştir
  6. Kurumdaki hükümlülere covid-19 ile ilgili olarak gerekli eğitim ve bilgilendirmeler üç-dört kez yapılmıştır.
  7. Covid-19 ile ilgili olarak hükümlülerin yeterli ve dengeli beslenmesi için tüm tedbirler alınmış ve iaşeler bu bağlamda hazırlanmıştır.
  8. Tüm yapılan işlemler günlük olarak kayıt altına alınmış ve ilçe sağlık Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde sağlık faliyetleti yürütülmektedir.

    Bu bağlamda;
  • Hükümlülerin yemekhane düzenleri sosyal alan uzaklığına göre tekrardan düzenlendi.
  • Hükümlü Görüşlerine ara verilerek hükümlülerin izinlerine belirlenen çerçeveler doğrultusunda ara verilmiştir.
  • Kurumumuzda kullanılan tüm araçlar, iş atölyeleri, personel birimleri,  günlük olarak dezenfekte edilmektedir.
  • Mücbir sebeplerden dolayı hastaneye gitmek zorunda kalan hükümlüler gidiş gün ve saatlerine göre kurıma geri döndüklerinde diğer hükümlülerin yanına sokulmayıp, ateş öümleri ve covid-19 kapsamında karantinaya alınıp 14 gü lük süre dolduktan sonra normal yaşam alanlarına dönmektedirler ve buradada kontrol ve takipleri yapılmaktadır.