116 güvenlik kamerasının izlenerek aydınlatıldığı olayla ilgili, Emine Ö.’nün bebeğe bakacak maddi durumu olmadığı için inşaat alanına bıraktıklarını ifade ettiği öğrenildi. Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebeğin, olay yerinde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Dalaman’ın Merkez Mahallesi, Damla Sokak'taki bir apartman inşaatının kenarında, 5 Ekim saat 09.30 sıralarında bir beze sarılı ve üzerine ceket örtülmüş bebek olduğunu fark edenler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, yeni doğduğu anlaşılan erkek bebeğin, yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından, bebeğin cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Muğla İl Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nce olayla ilgili özel ekip oluşturuldu. Ekipler tarafından olay yerinin bölge haritası çıkartılarak 116 güvelik kamerası izlendi. Görüntülerde motosiklet ile gelen kadın ve erkeğin bebeği bıraktığı tespit edildi. Gözaltına alınan motosiklet sahibi İbrahim A.’nın ifadesinde, “Emine Ö., beni arayarak adresinden almamı istedi” dedi. Polis ekiplerince gözaltına alınan Emine Ö., suçunu itiraf ederek, bebeğin babasının Sinan B., olduğunu söyledi.

Gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan Emine Ö.’nün emniyetteki ifadesinde, “Bebeği banyoda dünyaya getirdim. Erkek arkadaşım Sinan’da konuyla hiç ilgilenmedi. Bebeğe bakacak durumum olmadığı için inşaat alanına bıraktım” dedi.

DALAMAN’DA KANALA UÇTULAR: 2 ÖLÜ DALAMAN’DA KANALA UÇTULAR: 2 ÖLÜ

Kaynak: Cavit Akgün