BAŞKAN KARAKUŞ OYUNU KULLANDI BAŞKAN KARAKUŞ OYUNU KULLANDI

Edinilen bilgilere göre, Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan Sevcan D. (32) isimli genç kadın yaklaşık 3 yıl boyunca erkek arkadaşı olan yine Dalaman'da yaşayan ve restoran ve pastane işletmecisi Furkan U. (29) tarafından maddi, manevi zarara uğratıldıktan sonra Furkan U.'nun ailesi ve kendisi tarafından tehdit ve hakarete mağruz kaldı. Yaşanan sürecin sonucunda Furkan U. ve babası Mehmet Şahin U.'dan şikayetçi olan Sevcan D.'ye Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından genç kadının yaşadıkları ve süreç sebebiyle normal süresinin üzerinde (1 ay) 3 aylık koruma kararı çıkartıldı.

Genç kadının iddialarına göre; 6 Şubat 2022 Pazar günü, akşam yemeği için birlikte Fethiye'de bir restorana giden Sevcan D. ve Furkan U. yemekten sonra Dalaman'a dönmek için yola çıktı. Aşırı alkollü olan Furkan U.'nun araç kullanmaması konusunda ısrar eden Sevcan D. bir sonuç alamadı. Alkol alması durumunda aracı Sevcan D.'nin kullanması konusunda yemekten önce de anlaşmış olmalarına rağmen genç kadının ikazlarına aldırmayan Furkan U. araçla aşırı hız yapmaya başladı. 6 Şubat'ı 7 Şubat'a bağlayan gece saat 01:30 civarında Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi yakınlarında aşırı hızla hareket ederken önüne çıkan ambulansa çarpmamak için direksiyonu kıran Furkan U., Sevcan D.'ye ait araçla elektrik direğine çarptı. Başka bir suçtan hapis cezası olan ve pandemi sebebiyle dışarda olan Furkan U. aracı ve o dönem sevgilisi olan Sevcan D.'yi olay yerinde bırakarak firar etti. Talihsiz kadın olay yerindeki ambulans ile Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağ bacak kemiği kırılan Sevcan D.'nin sağ ayağı 3 yerden kesilerek platin takıldı ve 1 hafta hastanede kaldı. Bu süre zarfında da ziyarete gelmeyen Furkan U. genç kadının yanına arkadaşını gönderdi. 

Hastaneden çıkan ve bacağına platin takılan talihsiz kadın, kaza yerinde gelen polis ekiplerinin yazdığı kaza tutanağında, araç sürücüsü Furkan U.'nun kaçmasından dolayı "firari sürücü" notu düşmesi sonucu, ağır hasar alan aracının masraflarını Kasko şirketinin karşılamadığını öğrendi. Aracın tamiri için 100 bin TL'nin üzerinde bir masraf çıkması üzerine bir kez daha şok yaşayan Sevcan D. durumu o dönem sevgilisi olan Furkan U.'ya bildirdi. Ben tüm masrafları karşılayacağım diyerek genç kadını yaklaşık 1 ay oyalayan Furkan U.'dan herhangi bir yardım alamayan Sevcan D., aracını tamir ettirmek için yeterli parası olmadığı için aracı hurda olarak satmak zorunda kaldığını belirtti. Bu durumdan dolayı Furkan U. ile tartışan ve ilişkisini sonlandıran Sevcan D., Furkan U.'nun çeşitli vaadleri ve sözleri üzerine eski sevgilisine bir şans daha verdi. Furkan U. işlettiği restorana et alması gerektiğini ve naktinin olmadığını belirterek 1 hafta sonra ödemek üzere Sevcan D.'den 20 bin TL borç istedi. Parayı veren genç kadın 1 hafta sonra yine Furkan U. ile tartıştı ve tartışma sonunda parasını istedi ancak alamadı.

Üst üste defalarca hayal kırıklığı yaşayan ve mağdur olan genç kadın, Furkan U.'nun babası Mehmet Şahin U.'nun, kız arkadaşına attığı "Her zaman güneşli yerlerde geziyorsunuz. Biraz da benim dükkanıma gelin, benim dondurmam, baklavam yenir. Gelin, başımın üstünde yeriniz var..." gibi bir içeriğe sahip mesajı isim belirtmeden tepki olarak sosyal medya hesabından paylaştı. Babasının, sevgilisinin kız arkadaşına attığı mesajın Sevcan D. tarafından paylaşıldığını gören Furkan U., genç kadının evine giderek Sevcan D.'yi darp etti. 

6 Temmuz 2022 Çarşamba günü yaşanan olayın ardından, Sevcan D. arkadaşıyla birlikte hastaneye giderek darp raporu aldığını ve Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi olmak istediğini belirtti. Karakolun yoğun olması sebebiyle ifade vermek için beklediği sırada, 6 Temmuz'u 7 Temmuz'a bağlayan gece saat 1 sıralarında Furkan U., annesi ve babası Mehmet Şahin U.'yu da alarak karakola gelmiş ve genç kadına tehdit, hakaret savurarak karakol içerisinde Sevcan D.'ye saldırmak istemişler. Furkan U.'nun annesi Sevcan D.'ye sinkaflı küfürler ederken, baba Mehmet Şahin U. ise karakol içerisinde genç kadını tehdit ederek "Seni Dalaman'da yaşatmayacağım" gibi ifadeler kullanmış. Araya giren polis ekiplerinin aile sakinlerini genç kadından uzaklaştırarak dışarı alması üzerine yaşadığı şoka bir yenisi eklenen talihsiz kadın, ifade sırasını beklemeye devam ettiğini ancak saatin geç olmasından dolayı polislere durumu anlatarak evine gitmek istediğini ve yarın sabah saatlerinde gelerek ifadesini vermek istediğini belirtmiş. 

Karakol dışında park halinde olan aracının yanında, Furkan U.'nun babası Mehmet Şahin U.'nun aracıyla park halinde kendisini beklediğini fark eden Sevcan D. polislerden yardım isteyerek Mehmet Şahin U.'nun karakoldan uzaklaştırılmasını sağlamış. Güvenliği için arkadaşını çağıran Sevcan D. ayrı araçlarla arkaşı ile birlikte evine geçmiş ve yaşadığı stresi üzerinden atmak, sakinleşmek için arkadaşıyla birlikte gece açık olan bir fırına çay içmeye gitmek istemiş. Bu sırada Furkan U., baba Mehmet Şahin U. ve birkaç kişi araçlarla önlü arkalı Sevcan D. ve arkadaşının içinde olduğu aracın yolunu kesmiş. Bu sırada kısa bir video alma şansı yakalayan Sevcan D., arkadaşının çabasıyla olay yerinden kurtulmayı başarmış.

Bu olaydan sonra tekrar karakola giden ve yaşananları anlatan Sevcan D. gece ifadesini vererek Furkan U. ve babası Mehmet Şahin U.'dan şikayetçi olmuş. Genç kadının yaşadıkları ve durumunun hassas olması sebebiyle, Sevcan D.'ye 3 aylık koruma kararı çıkartılmış. Yaşananlara rağmen yine rahat nefes alamadığını belirten Sevcan D., Furkan U.'nun babası Mehmet Şahin U. tarafından tehdit ve hakaret mesajları aldığını ve can güvenliğinden endişe ettiğini belirtti.

Tüm yaşananların ardından maruz kaldığı darp, tehdit ve hakaretler için şikayetçi olan Sevcan D., "Aracımın zararı ve Furkan U.'nun işletmesi için benden borç aldığı ve ödemediği 20 bin TL param arada kaldı, kaynadı." dedi. Hem şiddete uğrayan hem maddi ve manevi olarak zarara uğrayan genç kadın, sesinin duyulmasını talep ediyor.

KADES uygulamasını da aktif olarak kullandığını ve bu olaylar sırasında birkaç kez KADES uygulaması ve çok kısa bir sürede Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine gelmesi sayesinde kurtulduğunu belirten Sevcan D., tüm kadınların KADES uygulamasını indirmesini ve kullanmasını önerdi ve kendisine bu süreçte destek olan emniyet güçlerine teşekkür etti.