Muğla'nın Dalaman ilçesinde, görme engeli bulunan Arif Oğuz, yine kendisi gibi görme engeli bulunan Ağrı'lı Aynur ile dünyaevine girme kararı alarak hayatlarını birleştirdi. Dalaman AK Parti İlçe Başkanı Şefik Oğuz'un kardeşi olan Arif Oğuz, Ankara Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde tanıştığı Aynur ile zaman içerisinde arkadaşlıklarını ilerletti. Birbirlerini seven ve tamamladıklarını düşünen genç çift hayatlarını birleştirme kararı aldı. Her iki gencin ailesinin bu kararlarına destek olması ve onlar için ellerinden geleni yapması sonucu genç çiftin hayatı gerçek anlamda engelsizleşti. 

İlçenin sevilen ve sayılan ailelerinden olan Oğuz ailesinin bu mutlu gününde, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan da eşiyle birlikte genç çifti yalnız bırakmadı. Ayrıca düğün yemeğine, bölgenin tanınmış iş adamlarından Acarlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Acar da ailesiyle birlikte katıldı.



"ÇOK MUTLUYUZ"

Haber48 ailesi olarak, davetli olduğumuz oğlan evinde verilen düğün yemeğine katılarak genç çifte mutluluklar diledik. Sadece Haber48 mikrofonuna konuşan Arif - Aynur Oğuz çifti, fiziki engellerinin herhangi bir sorun teşkil etmediğini, her insan gibi hayatlarına devam ettiklerini ve kimseye muhtaç olmadıklarını belirterek, toplumun ön yargılarını kırmasını istedi. 21 Eylül 2019 Cumartesi akşamı (bugün) Dalaman Atakent İlköğretim Okulu'nda düğünleri yapılacak olan genç çift, kendileri gibi fiziki engeli bulunan diğer insanların da cesur olmalarını ve evlenmek gibi önemli kararları almaktan korkmamalarını istedi. 



"İNSANLARIN ENGELİ KARAKTERİNDE"

Genç çiftin yanında olan aileleri de, evlatları adına mutlu olduklarını belirtti. Ağrı'lı gelin Aynur'un ağabeyi Fettah beyle yaptığımız görüşmede, "Kardeşimin mutluluğu için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bence insanların fiziki eksiklikleri bir engel değil. Asıl engel insanların karakterinde oluyor. Görme eksikliği veya herhangi bir uzuv eksikliği önemli değil. Bu gibi fiziksel durumlar insanların elinde olan şeyler değil ve bu eksiklikler onları diğer insanlardan farklı kılmıyor. Asıl engelli insanlar, karakteri kötü olan insanlar" diyerek, 'engelli' dediğimiz insanlar için asıl engeli yaratanların ön yargılı insanlar olduğunu vurguladı.



"ARKADAŞIMIZ İÇİN FARKLI ŞEHİRLERDEN GELDİK, DOSTLUK BUNU GEREKTİRİR"

Arif Oğuz'un eşiyle tanıştığı Ankara Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nden arkadaşları olan Emrah ve İsmail bey de, arkadaşlarının bu mutlu günün de yanlarında olmak için Dalaman'a geldi. Genç çiftin, Hatay ve Aksaray illerinden gelen arkadaşları, kendileriyle yaptığımız röportajda, "Gelmek zorundayız, dostluk bunu gerektirir, onlar adına çok mutluyuz. Türkiye'de görme engelliler için erişim olanakları hala çok eksik. Vatandaşlarımızın çoğu bizlere yardımcı olmak istiyor ancak nasıl yardımcı olabileceğini bilmiyor. En önemli sorunlardan biri, bazı insanların bizim için yapılan yürüyüş bandına araç parketmesi, bu çok yanlış ve bizi zor durumda bırakıyor. İnsanlarımızın görme engelliler için zihinlerindeki ön yargıyı yıkmaları gerekiyor. Evlilik gibi, hayatın geri kalan her alanında biz de varız. Bunun birçok örneği de var." ifadelerini kullandılar.



Arif-Aynur Oğuz çiftine mutluluklar diliyor, yaşamlarının bundan sonraki kısmında engelsiz ve sorunlarını sevgiyle aştıkları bir hayat diliyoruz.

DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET