MAZBATASINI ALAN  DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ'TAN İLK AÇIKLAMALAR MAZBATASINI ALAN  DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ'TAN İLK AÇIKLAMALAR

Dalaman Söğütlüyurt Mahallesi'nde tarla sulamaya giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Abdil Çetin (48) ve birlikte yaşadığı Sevgi D.’nin de (46) ağır yaralandığı olayla ilgili Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Dalaman Emniyet Müdürlüğü Ekiplerinin incelemeleri sonucunda A.K, İ.K, E.K, M.K, ve S.K. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Ortaca Adliyesine sevk edilen zanlılardan İ.K, E.K, M.K, ve S.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Fethiye Eşen Kapalı Cezaevine gönderildi.
A.K, tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Edinilen bilgilere göre saldırıda ağır yaralanan Sevgi D.’nin Dalaman Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından tedavisinin Fethiye Devlet Hastanesi’nde devam ettiği öğrenildi.

Zanlıların, husumetli oldukları bir kişinin sürekli evlerinin yakınında silahla taciz ettiğini, olay günü de evin yakınına gelen kişinin o olabileceği düşüncesiyle kendilerini korumak üzere ateş ettikleri ve yanlışlıkla komşularını vurdukları yönünde ifade verdikleri belirtildi.
Serbest bırakılan A.K’nin yakınlarına, “Husumetli olduğumuz kişiler evimizin olduğu yerde sürekli silah sıkarak taciz ediyorlardı. Olayın olduğu sabah evin yakınında silah sesi duydum. Gidip baktığımda hem asker hem çocukluk arkadaşım kanlar içinde yerde yatıyordu. Adil ve eşi yanlışlıkla vuruldu” dediği öğrenildi.