Haber48 olarak, gerek Dalaman gerekse de Muğla'nın tüm ilçelerindeki kanuna aykırı kaçak yapılaşmalara her zaman karşı durarak, usule aykırı şekilde yapılan tüm yapıları kanunlarımızın farkında olarak kamuoyuna duyurmayı bizzat görev edindik. 2 senedir Göcek Koyları'ndaki kaçak yapılaşmalar başta olmak üzere Dalaman Ormanları'ndaki usulsüz yapılaşmaları da her defasında siz değerli okuyucularımıza bildirdiğimizi bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Daha önce yaptığımız haberlerde Dalaman'ın ünlü koylarında yapıldığı ortaya çıkan kanunsuzluklar ve rantın dudak uçuklattığını yazmıştık. Koylarda mevcut mesire alanı yönetmeliğine, yasal plan ve projeye aykırı kaçak yapıların yapıldığını aktarmıştık. Koylarda yapılan kaçak yapılara kılıf uydurmak için ise kaçak yapıların üzerine mesire alanı yönetmeliğine ve kanunlara aykırı olarak usulsüz bir vaziyet planı çizdirildiğini yazmıştık. JASAT ekiplerinin nisan ayında yaptıkları operasyonda resmi belgede sahtecilik yapıldığı ortaya çıkarılmış, buna bağlı olarak Mesire Alanı Yönetmeliğine göre koylarda bulunan ve sonradan yapılan yapıların hepsinin yönetmeliğe aykırı olduğu belirlenmişti.

'Kanuna Aykırı Yapılar İçin Yıkım Kararı Nasıl  Veriliyor?'

CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI

Muğla'nın Dalaman ve Göcek Koyları'nda daha önce yıkım kararı ile yıkılıp kısa süre önce tekrar yapılan bir yapıya 15 Ağustos 2022 Pazartesi günü mesai başlangıcında tekrar inceleme yapıldı. Edinilen bilgiye göre, yıkım kararı üst mevkiilerden gelen yapının yıkılması için Dalaman Belediyesi Meclisi'nin onayı beklendi. Onayın ardından gece saatlerinde kaçak yapı tekrar yıkıldı.

Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan yaklaşık 30 askerin, Dalaman İlçe Jandarma'dan bir ekibin ve Dalaman Belediyesi Zabıta Ekiplerinin katıldığı yıkım işlemi, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta tarafından da telefon aracılığı ile yakından takip edildi. 

Kanuna aykırı bu yapı yıkılırken koylarda bulunan diğer kaçak yapılardan Adaia Restoran ve Göbün Restoran gibi mekanların yıkılmaması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Üstelik bahsi geçen işletmeler, betonarme yapılaşma yaparken yıkılan son yerin betonarme bile olmaması dikkat çekti. Kaçak yapılar ile ilgili alınan çelişkili kararlar, 'Kanuna aykırı yapılar için yıkım kararı nasıl veriliyor' sorusunu da beraberinde getirdi.