Muğla'nın Dalaman ilçesinde 16 Aralık 2018 tarihinde yapılan Dalaman Ziraat Odası Umumi Delege Seçimleri, usulsüzlük sebebiyle mahkeme kararı sonucu yenilendi. 8 Mart 2020 Pazar günü Dalaman'ın 25 Mahallesinde yenilenen delege seçimlerinde, Gürköy Mahallesi'nden Delege adayı olan Ziraat Mühendisi Fatih Avcı, kendi mahallesinde seçim öncesi ve seçim sırasında yaşadığı mağduriyeti Haber48'e anlattı. 

Fatih Avcı, Gürköy Mahalle Muhtarı Nazmin Arıcan'ın seçim öncesinde ve seçim günü, bir diğer delege adayı olan ve aynı zamanda Aza görevini yürüten İsmail Çelik'in tarafını tuttuğunu ve mahalledeki seçmenleri tek tek ziyaret ederek kendi azasına oy istediğini belirtti. Seçim öncesinde muhtar Arıcan'ın alenen taraf olduğunu ve bu yönde çalışmalar yürüttüğünü, hatta tüm azalarla birlikte ziyaretlerde bulunarak gövde gösterisi yaptığını belirten Avcı, "Muhtarımız Nazmin Arıcan'ın bu davranışı beni çok üzdü ve kendisine yakıştıramadım. Tarafsız olması gerekirdi ama o taraf oldu ve Muhtarlık pozisyonunu seçmenlerin kararını etkilemek için kullandı" dedi. 

Seçim günü de sandık başında bulunan Muhtar Arıcan'ın, oy kullanmaya gelmeyen seçmenleri tek tek arayarak oy kullanmaya davet ettiğini ve azası olan İsmail Çelik'e oy vermelerini istediğini de dile getiren Fatih Avcı, seçim günü de haksızlığa uğradığını söyledi.



Dalaman'ın Gürköy Mahallesi'nden Ziraat Odası Delege Adayı olan Ziraat Mühendisi Fatih Avcı'nın röportajından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

"MUHTAR TARAFSIZLIK SÖZÜNDE DURMADI"


"Ben delege adayı olduktan sonra, ilk olarak muhtarla görüştüm ve aday olduğumu kendisine söyledim. O, aday olmam için biraz erken olduğunu ifade ederek 'keşke bir sonraki seçimde aday olsaydın' dedi. Diğer delege adayının aza olmasının bir şey değiştirmeyeceğini kendisinin taraf olamayacağını belirterek, 'ikiniz için de hayırlısı olsun, iki adaya da eşit mesafedeyim' dedi ama daha sonra bu sözünde durmadı, bizi üzen de bu oldu.

MUHTAR, TELEFONLA OY İSTEMİŞ!

Gürköyde yaşayan seçmenlerden duyduğumuz; Muhtar Nazmin Arıcan seçmenleri telefonla da aramış 'bizim adayımıza oy verin' demiş. Bizzat azalarını da toplamış, gövde gösterisi yaparak bize oy verin demiş. 

"TARAFLI BİR SEÇİM GEÇİRDİK"

Biz seçimi 16 oy farkla kaybettik. Daha sonra da Muhtar Nazmin Arıcan, 'ya biz bunun bu kadar oy almasını beklemiyorduk' demiş. Demek ki kaybetmem için çok çalışmış. Tarafsız olduğunu söylüyor ama taraflı bir seçim geçirdik"

"MUTHAR SANDIK BAŞINDA DA OY İSTEMİŞ"

Aynı zamanda sandığın başındayken de onun (Muhtar Nazmin Arıcan) tarafsız olması gerekir ama sandığın başında görevi başındayken dahi tarafını kullanarak insanlardan oy istemiş. Bu bizi üzdü, niye, çünkü ben bir genç olarak, Ziraat Mühendisi olarak köyümüze faydalı olmak, bir şeyler kazandırmak için bu seçime girdim. Bundan sonraki seçimde de adayım. Benim istediğim, bu işlerle uğraşan, ilgili olan bir şeyler yapmak isteyen gençlerin önünün açılması." 

MAZBATASINI ALAN  DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ'TAN İLK AÇIKLAMALAR MAZBATASINI ALAN  DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ'TAN İLK AÇIKLAMALAR