Bölgemizde sadece gatemiz Haber48'in gündeme getirdiği ve kamuoyuna duyurduğu, Muğla'nın Dalaman ilçesinde bulunan Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu ihalesinde, Dalamanlı iş adamlarından Habil Uslu'nun itirazı neticesinde 4 Şubat 2020 tarihinde başlayan hukuk sürecinde sona gelinmiş, Muğla 3. İdare Mahkemesi tarafından incelenen dava, Dalaman Belediyesi'nin aleyhine, ihalenin iptal edilmesi kararıyla sonuçlanmıştı.

BOYNUZBÜKÜ YAT VE MOLA GAZİNOSU'NDA "RANT" DEVAM EDİYOR

Edinilen bilgiye göre; hukuka aykırı bulunarak ihalesi iptal edilen Boynuzbükü Yat ve Mola Gazinosu'nda tartışmalar ve "haksız kazanç" devam ediyor. Boynuzbükü iskelesinde ihalenin iptal edilmesine rağmen hala işletme faaliyetlerinin sürdüğünü belirten ihbarlara göre, iskelede yat başına yıllık yaklaşık 40 Bin TL ücretle hizmet alan 20 civarında yat bulunuyor. İskelede bulunan yatlara su ve elektrik hizmetinin de verildiği belirtiliyor.

Yine gazetemize ulaşan ihbara göre, şuan Dalaman AK Parti yönetiminde bulunan Ali D. isimli şahsın Boynuzbükü Yat ve Mola Gazinosu'nu yaklaşık 25 yıldır aktif olarak çalıştırdığı ifade ediliyor. İhale iptalinden sonra da Ali D.'nin işletmeyi bırakmadığı ve şuan iskelede bulunan yatlara hizmet vermeye devam ettiği iddia ediliyor. 

Ali D.'nin, Boynuzbükü Yat ve Mola Gazinosu tesisine 500 ile 750 bin TL aralığında bir harcama yaparak yüzer iskele yaptırdığı ifade edildi.

BAŞKAN KARAKUŞ VE ŞEFİK OĞUZ'UN AÇIKLAMALARIYLA ÇELİŞEN İDDİA!

Geçtiğimiz günlerde, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ve AK Parti Dalaman İlçe Başkanı Şefik Oğuz sosyal medya hesaplarından ve kendilerine yakın gazeteler üzerinden yaptıkları açıklamalarda, Dalaman'da ranta izin vermeyeceklerini belirtmişlerdi. Boynuzbükü Koyu'nda yaşanan tüm bu süreç ve mahkeme kararına rağmen hala koy üzerinden haksız ve hukuka aykırı kazanç sağlanıyor olması, Belediye Başkanı Karakuş ve İlçe Başkanı Oğuz'un yaptığı açıklamaların bu iddialar ile çelişmesi ise akıllarda soru işareti oluşturdu.

Çevreci gruplar ve Dalaman'daki rant yolsuzluklarına karşı mücadele eden vatandaşlar ise bu durumdan büyük rahatsızlık ve üzüntü duyduklarını belirtti.

DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET