Edinilen bilgiye göre, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Adem Acar'ın herkesten önce yangın yerine geldiği  ve Dalaman'da yangına müdahale için hazır bulunan ekipleri koordine ederek olaya ilk müdahalede bulunan isim olduğu öğrenildi. Yangın başladıktan tam bir saat sonra yani 01:10'da Fethiye'deki evinden Dalaman'daki yangın yerine gelen Dalaman Orman İşletme Müdürü Ö.M.'nin yangına müdahalede geciktiği için yangının büyüdüğü iddia edildi. Bazı basın organlarında yaklaşık 400 dönüm olarak belirtilen yanan alanın aslında orman alanı ve tarım arazileri olarak toplam 1500 dönüm olduğu ifade edildi. 

Ayrıca, Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak ve Müdür Yardımcısı Ahmet Dursun'un Dalaman'daki yangın yerine gelerek olaya bizzat  müdahale ettikleri ve ekipleri koordine ederek yangının daha fazla büyümeden söndürülmesi konusunda çaba sarf ettikleri öğrenildi. 

DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK? DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK?

Dalaman Orman İşletme Müdürü Ö.M.'nin yasa gereği görev yaptığı Dalaman ilçesinin sınırları dışında ikamet etmemesi gerekirken Fethiye'deki evinde yaşadığı ve bu yasayı çiğnediği iddia edildi. Ö.M.'nin görev alanının dışında ikamet ederek orman yangınlarına müdahale ve ekiplerin koordinasyonu konusunda görevini aksattığı, Dalaman halkını ve Dalaman'daki orman ve zirai alanları olası bir yangına karşı tehlikeye attığı iddia edildi.

Özellikle, Antalya Manavgat'ta başlayıp, Bodrum, Marmaris, Milas, Köyceğiz gibi Muğla'nın birçok ilçesFnde ve Türkiye'nin farklı il ve ilçerinde çıkan orman yangınları sonucu ormanlarımızın büyük kısmını ne yazık ki kaybettik. 2021 yılında yaşanan bu talihsiz yangınların ardından ülke olarak Yeşil Vatan seferberliği başlattığımız bu dönemde, Orman İşletme Müdürü gibi bir makamın daha ciddiye alınması, vatandaştan en üst yetkiliye kadar herkesin büyük bir hassasiyet, sorumluluk ve görev bilinci içerisinde olması gerektiği tüm halk tarafından benimsenmişken, geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan orman yangınından sonra ortaya atılan bu iddialar şaşırttı.

DALAMAN ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ Ö.M.'YE İDDİALARI SORDUK

Gazetemize ulaşan ve yukarıda belirttiğimiz iddialar doğrultusunda Dalaman Orman İşletme Bölge Müdürü Ö.M.'yi arayarak kendisine iddiaların doğruluğunu sorduk. Öncelikle yangın günü olay yerine nereden geldiğini sorduğumuz Ö.M., başta Dalaman'daki evinden geldiğini ifade ederken, konuşmanın ilerleyen dakikalarında nereden geldiğinin önemli olmadığını, Dalaman'da da Fethiye'de de evi olabileceğini, önemli olanın nereden geldiği değil, olay yerine gelmesi olduğunu belirtti. 

"MESAİM AKŞAM 17:00'DA BİTER"

Dalaman Orman İşletme Müdürü Ö.M., kendisine Dalaman'daki yangın yerine Fethiye'den mi Dalaman'dan mı geldiğini tekrar sormamız üzerine, devlet memuru olarak mesaisinin akşam saat 17:00'da bittiğini ve istediği yerde yaşayabileceğini ifade etti. 

İKİLİ İFADELERİ KAFA KARIŞTIRDI

Dalaman Orman İşletme Müdürü Ö.M., önce Dalaman'dan geldiğini daha sonra istediği yerden gelebileceğini söylediği gibi kendisine sorduğumuz "Orman yangınının başladığı bölgeye ne ile geldiniz? Kendi aracınızla mı yoksa Orman İşletme Müdürlüğü'nün aracıyla mı?" sorusuna önce "Orman İşletme Müdürlüğü'nün aracıyla geldim" dedi. Ö.M.'ye, kendisinin Dalaman'daki HAYDOS Hayvan Barınağı'na kadar kendi aracıyla gelip gelmediğini sormamız üzerine ise baştaki cevabını düzelterek, daha hızlı hareket edebilmek için kendi aracıyla HAYDOS'a kadar geldiğini daha sonra müdürlüğün aracına binerek olay yerine intikal ettiğini ifade etti.

"O AN OLAY YERİNE YAKINDIR, BENDEN ÖNCE GELMİŞ OLABİLİR"

Dalaman Orman İşletme Müdürü Ö.M.'ye Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Adem Acar'ın kendisinden önce yangın yerine gelip gelmediğini sormamız üzerine ise "O an olay yerine arkadaşımız yakındır, o benden daha önce gelmiştir. Ben sonuçta oraya geldim, yangın başladıktan 17 dakika sonra oradaydım" dedi. 

"BENİ GENEL MÜDÜRE KADAR ŞİKAYET EDEBİLİRSİNİZ"

İddialar üzerine kendisine sorduğumuz sorulara "saman altında buzağı arama" benzetmesi yapan Dalaman Orman İşletme Müdürü Ö.M., kendisine herhangi bir ithamda bulunmadığımızı ve sadece bize gelen iddiaları teyit etmek, olay ve olay günü hakkında bilgi almak için aradığımızı söylememize rağmen "Beni istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz, beni Genel Müdür'e kadar şikayet edebilirsiniz, bana bu sorularla geliyorsanız art niyet ararım" gibi ifadeler kullandı ve telefonu kapatarak görüşmeyi sonlandırdı.