Seçildiği günden bu yana yaptığı, yapamadığı veya yapmadığı icraatlar ile gerek basında yer alan gerek halkın tepkisine neden olan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ve ekibi bir kez daha gündeme geldi. Dalaman Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, mülkiyeti Dalaman Belediyesi'ne ait 9 adet taşınmazın Dalaman Belediyesi'nin yapacak olduğu yatırımlarda kullanılmak üzere satışına oy çokluğuyla izin verildi. Toplantı sırasında Dalaman İYİ Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı ve Muhammet Karakuş arasında tartışma çıkarken, Muhammet Karakuş, başkan Bakırcı'nın sözlerine cevap vermek yerine geçmiş döneme atıfta bulunmayı ve Bakırcı'yı "konuşmuş olmak için konuşmak"la suçladı. Karakuş'un bu sözleri zaten gergin olan ipleri daha da gerdi. 

ARSALARIN SATIŞINA CHP VE İYİ PARTİ'DEN DE DESTEK GELDİ

BAŞKAN KARAKUŞ'UN DALAMAN’A MÜJDELERİ DEVAM EDİYOR BAŞKAN KARAKUŞ'UN DALAMAN’A MÜJDELERİ DEVAM EDİYOR

Tartışmalı geçen toplantıya CHP'den 4, İYİ Parti'den 2, MHP'den 4 ve AK Parti'den 5 olmak üzere toplam 15 Meclis Üyesi katılırken, 9 arsanın satışına 3 ret oyuna karşılık 12 kabul oyu ile izin verildi. Dalaman Belediyesi mülkiyetinde bulunan 9 arsanın satışına, Dalaman İYİ Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı ve CHP Dalaman Belediyesi Meclis Üyesi Salih Ayyıldız ve Metin Orhan ret oyu kullandı.

"ARSA SATILARAK BELEDİYE YÖNETİLECEKSE HERKES YÖNETİRDİ"

Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan Bahadır Bakırcı, "Zaten arsa satılarak belediye yönetilecekse herkes yönetirdi. Dalaman halkı, Ankara'dan para gelecek diye Muhammet Karakuş'a oy verdi ama hükümet desteği yerine halihazırdaki arsalar satılıyor." diyerek Karakuş ve yönetimine tepki gösterdi.

Açıklamasına devam eden Bakırcı, "Bugün Dalaman'da bir arsanın m2 fiyatı 1000 TL ise 3 ay sonra 2000 TL oluyor. Önce projeleri konuşalım, ne yapılacak, ne kadara yapılacak belirleyelim daha sonra lazımsa arsa satalım" dedi. 

GEÇTİĞİMİZ AY YAPILAN TOPLANTIDA DA 3 ARSAYI İHALE YAPMADAN BİR  KİŞİYE SATMAK İSTEDİLER

Arsa satışları için sunulan sebepleri masum bulmadığını ifade eden Dalaman İYİ Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı, "Getiğimiz ay 3 arsanın satışı için Meclis Toplantısı'nda izin istendi. Ancak, mevzu bahis 3 arsanın ihale olmadan direkt bir şahsa satılması için izin istediler. İYİ Parti olarak biz isme satışa itiraz edince bu 3 arsanın satış yöntemini ihale ile satışa çevirdiler. Bu ay ise 9 arsa ile geldiler..." ifadelerini kullanarak duruma tepki gösterdi. 

MECLİS TOPLANTISINDA, ARSA SATIŞIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR İSE ŞU ŞEKİLDE;

Dalaman İyi Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı yaptığı konuşmada, "Mülkiyeti Belediyemize ait 9 adet arsa satışı konusunun Meclis gündemine getirilmesini anlamış değilim. Belediyenin gerçekleştirmek istediği bir proje var ve projenin finansmanında kullanılması düşünülüyorsa (satılmak istenen 9 arsadan elde edilecek gelir) önce projeyi tartışalım. Ayrıca bölgemizde son yıllarda arsa ve emlak fiyatlarının yükseldiği bir dönemde, Belediye taşınmazlarının satılması Belediyenin gelir kaybı demektir. Bu arada sayın Mali İşler Müdürü'müz Belediyemizin 6 milyon TL'den fazla parasının bankada hazır bulunduğunu belirtmiştir. Bu nedenlerden dolayı mülkiyeti Belediyemize ait arsaların satışına hayır oyu kullanıyorum." ifadelerini kullanarak arsaların satışına tepki gösterdi.

KARAKUŞ: "SADECE MUHALEFET YAPMAK, KONUŞMAK İÇİN YAPIYORSUNUZ. BUNUN FARKINDAYIM"

Arsaların satışı için izin istenen toplantıda, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Dalaman İyi Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı'ya; "Bunların hepsinin kaydı vardır. Dünya kadar arsa satışa çıktı ama hiçbiri satılamadı. Yani biz bunu yarın satışa çıktığımız zaman hepsi satılacak, hepsi bir yerlerde kullanılacak diye bir anlam yok. Sadece geçmiş dönemde 10'a yakın arsa satışa çıkmış sadece 1 tanesi üniversitenin yapımı için satılmış gerisi de satılmamıştır. bakın siz bazı şeyleri sadece muhalefet yapmak için, konuşmak için, beyan vermek için yapıyorsunuz. Ben bunun farkındayım." dedi.

MUHAMMET KARAKUŞ, 9 ARSANIN SATIŞINI GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ ARSA SATIŞLARIYLA DESTEKLEMEYE ÇALIŞTI

Dalaman Belediyesi'ne ait 9 arsanın satışı konusunda kararlı ve ısrarcı olduğu dikkatlerden kaçmayan Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Dalaman İYİ Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı'nın soru ve itirazına cevap vermek yerine geçmişe atıfta bulunmayı tercih etti. Karakuş, geçmiş dönemde de arsa satışı yapıldığını ifade ederken, Bakırcı'nın kendini savunmasına ise "Geçmiş dönemde sen yoksan, sizin ağabeyleriniz vardı, büyükleriniz vardı, partilileriniz vardı. Bunlara sorabilirsiniz." dedi.

KARAKUŞ: "YARIN MAAŞLARI ÖDEYEMEDİĞİMİZDE KİM ZORLANACAK?"

Arsaların satışının gerekli olduğunu savunmaya devam eden Karakuş, "Peki yarın arsaları satamadığımızda, maaşları ödeyemediğimizde, soruyorum size geçen yıl Mayıs ayında İller Bankası'ndan gelen para yüzde 50 kesildiğinde, burada acaba siz mi zorlandınız, Dalaman Belediye Başkanı ve Mali İşler Müdürü mü zorlandı?" dedi. 

MALİ İŞLER MÜDÜRÜ, BAŞKAN KARAKUŞ'A DESTEK OLDU

Bu sırada araya girerek söz alan Dalaman Belediyesi Mali İşler Müdürü, "Bu konularda, yatırımlarla ilgili bir karar alındığı zaman, Belediyenin yapacak olduğu yatırımlar şuanda bildiğim kadarıyla Kille ve Kükürt zaten Belediyenin bazı imkanlarıyla yapılıyor. Şimdi yatırımlar denildiğinde, devlet hibeyi eğer bir başlama yaptıysan veriyor. Devlet hiçbir zaman işin yüzde yüzü için hibe ve proje yardımı yapmaz, belli bir kısmı için yapar. Belli bir kısmını ilgili idarenin yapması gerekiyor. Geçen mecliste çok güzel bir karar aldınız Dalaman'ın kalkınması için. Doğalgaz projesine imza atıldı. Doğalgaz konusunda bütün belediyenin cadde ve sokakları ile Büyükşehirin cadde ve sokaklarına girildiği zaman bunların tadilatını Dalaman Belediyesi yapacak denildi mesela. Diyelim ki seneye veya önümüzdeki yıl doğalgazın ilçemize gelmiş olması nedeniyle bu tadilatların kaç para tutacağını biliyor muyuz? Belki 4-5 milyon TL'lik bir iş en az. Belediyenin belli bir kısmını yapması gerekiyor ki devlet bize belli bır kısmını versin. 5 sene önce Kükürt ve İncebel'in yolu yapıldı, 1 milyonluk bir iş, devletten gelen 150 bin TL bir paraydı. Devlet veriyor ama işin belli bir kısmını Belediyenin yapması gerekiyor." ifadelerini kullanarak arazi satışlarının yapılması gerektiğini savundu.