DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET

Edinilen bilgilere göre, Muğla'nın Dalaman ilçesi Seyfettin İnce Caddesinde saat 19:30-20:00 sıralarında Urfalı oldukları ve daha önce ilçede tütüncülük yaptıkları öğrenilen bir grubun, otomobille cadde üzerinde aragaz verip patinaj çektikleri ve çevreye rahatsızlık verdikleri belirtildi. Taşkınlık yapan ve gürültü çıkaran gruba ilk uyarının caddede oturan 70 yaşındaki bir kadından geldiği, ancak grubun sözlü olarak yaşlı kadınla tartışarak terslediği öğrenildi. Çıkan tartışma üzerine yine aynı bölgede yaşayan Murat Yüksel'in dışarıya çıkarak Urfalı grubu uyarması üzerine, taşkınlık yapan grubun Yüksel'e saldırdığı, çıkan arbede üzerine Murat Yüksel'in kardeşi olan Yüksel Yüksel'in olay bölgesine gelmesi üzerine öfkeli grubun bu kez Yüksel'e saldırdığı son olarak Mesut Karabağ isimli vatandaşın gelmesiyle Urfalı grubun Karabağ'ı da darp ettiği belirtildi. 

Olay yerine gelen vatandaşlara saldıran Urfalı grubun, darp sırasında yanlarında bulunan bıçakları da kullandıkları ve Mesut Karabağ'ı böğründen bıçakla yaralandığı öğrenildi. Olayın büyümesi ve yayılması üzerine bölgeye emniyet güçlerinin yanı sıra çok sayıda Dalamanlı vatandaş akın etti. Olay yerine gelen vatandaşlar, Urfalı grubun aynı davranışları ilk defa yapmadığını ve uzun zamandır çevreye rahatsızlık verdiğini belirtti.

Öfkeli vatandaşları sakinleştirmek ve kalabalığı dağıtmak için Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş da olay yerine geldi. 

Emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan Urfalı grup, Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, saldırganlar tarafından yaralanan 3 vatandaşımız ise hastaneye kaldırıldı. Dalamanlı vatandaşlar ise Urfalı grubun salıverilmesi ve daha kötü bir şey yapmalarından korktuklarını ifade etti. Bir grup vatandaş ise Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutuyor.

Dalamanlı vatandaşların oldukça öfkeli oldukları gözlenirken, vatandaşlar ilçedeki bu tür grupların taşkınlık yapmalarından artık bıktıklarını ifade ettiler. Yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar, "Yerli halk olarak can güvenliğimiz dahi kalmadı, dağdan gelip bağdakini kovuyorlar, bizi dağıtmak yerine bıçaklı saldırı yapanları tutuklasınlar, mağdur olan onlar değil biziz" dedi.