Edinilen bilgilere göre, Muğla'nın Dalaman İlçesinde bulunan, vatandaşların Çamlık Restoran ve Çay Bahçesi adıyla bildiği, mülkiyeti TİGEM'e ait 84 Bin 933,75 metrekarelik alan içerisinde bulunan, niteliği taş ev ve tarım arazisi olarak geçen 29 Bin 681 metrekarelik arazi ve içerisindeki tesisler hakkında TİGEM'in 2019 Seçimleri öncesi yaptığı ihale ve kiralama sürecinde yaşananlar merak uyandırdı. 

Dalaman'da, 78 Ada 1 Nolu parselde bulunan Çamlık Restoran ve Çay Bahçesi'nin halkın hizmetine sunulması amacıyla 2019 Seçimlerinden önce ihale yapılarak 5 yıl süreyle kiraya verilmiş. 2019 Mart ayında yapılan 4 ihaleye katılım olmamış ve 10.04.2019 tarihinde pazarlık usulü ile yapılan ihaleye katılan, Dalamanlı bazı iş insanlarının kurduğu bir şirket Çamlık Restoran ve Çay Bahçesi'ne talip olarak işletme ve arazisini TİGEM'den 5 yıl süre ve yıllık 50 Bin TL + KDV bedelle kiralamış. 

ÖNCE KİRALADILAR SONRA İSTEMEDİLER, BELEDİYE ALINCA RAHATSIZ OLDULAR

Yine ulaştığımız kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, Çamlık Restoran ve Çay Bahçesi'ni kiralayan Dalamanlı iş insanları işletmeyle ilgili projelerinden vazgeçmiş, 2019 Yerel Seçimlerinde Dalaman Belediye Başkanı seçilen Muhammet Karakuş ve ekibi Çamlık Restoran ve Çay Bahçesi'ni halkın hizmetine sunabilmek ve atıl durumda kalmaması adına kiralama sözleşmesinin iptal edilmesi için başvurmuş ve 10.04.2019 tarihinde yapılan kiralama işlemini iptal ettirmiş. Daha sonra Dalaman Belediyesi Çamlık Restoran ve Çay Bahçesi'ni Belediye adına kiralamak için TİGEM'e başvurarak 05.08.2019 tarihinde 5+5 yıl süre ve yıllık 50 Bin TL bedelle bu işletmeyi kiralamış. 

Dalaman Belediyesi'nin Çamlık Restoran ve Çay Bahçesi'nin kira sözleşmesini devralmasından sonra ise ilk kiralamayı yapan Dalamanlı bazı iş insanları durumdan rahatsız olmuş ve bir süre bu rahatsızlıklarını dile getirmiş. 

DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK? DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK?

DALAMAN BELEDİYESİ NEDEN DEVRALDI?

Dalaman Belediyesi, 2019 Yerel Seçimlerinden sonra devraldığı Çamlık Restoran ve Çay Bahçesi'ni halkın hizmetişne açarak vatandaşların park, sosyal alan, millet bahçesi gibi kullanabilecekleri bir sosyal tesis olarak yenilemek istemiş, işletmenin arazisinin de vatandaşlar için otopark gibi değerlendirilebileceği düşünülmüş. Bu niyetle Dalaman Belediyesi tarafından kiralanan Çamlık Restoran ve Çay Bahçesi için 2 yıldır herhangi bir işlem yapılmamış olması ise kafaları karıştıran bir diğer konu.

DALAMAN BELEDİYESİ 2 YILDIR KİRASINI ÖDEDİĞİ YER HAKKINDA NE YAPACAK?

Dalaman Belediyesi'nin, Çamlık Restoran ve Çay Bahçesi'ni TİGEM'den kiraladığı tarih olan 05.08.2019 tarihinden bu yana bu alan hakkında bir eylemi olmadı. Bununla birlikte Dalaman Belediyesi TİGEM'e 2 yıldır kira bedeli ödüyor. Konuyu farkeden, takip eden, haberdar olan  vatandaşlar ise Dalaman Belediyesi'nin bu alanla ilgili ne yapacağını merak ediyor. 

Dalaman Belediyesi'nin "hizmet" amacıyla hareket ederek kiraladığı alan hakkında proje fikirleri belliyken aradan geçen 2 yıllık süreçte herhangi bir işlem yapılmaması ise Belediyenin harekete geçmesini engelleyen bir durum ve/veya birileri mi var sorularının vatandaşlar arasında sorulmaya başlanmasına neden oldu.

Bugüne kadar olduğu gibi bu konu hakkında da araştırmalarımıza devam edip konunun takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Bu konu hakkındaki yüklenici firma ve firma yetkililerini bir sonraki haberimizde kamuoyuyla paylaşacağız.