Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, "Sevgili Dalaman'lı hemşerilerim. Dalaman İlçemizi ziyaretimizde Mopak fabrikasında çıkan ve henüz söndürülemeyen yangının neden olduğu hava kirliliği ve buna bağlı yaşadığınız sağlık sorunlarını sizlerden dinledik. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İl ve İlçe Başkanımız ile yangın mahallinde yapılan çalışmaları yerinde gördük. Siz Dalaman'lı hemşerilerimizin yaşadıkları sıkıntıları Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ilettik ve Bakanlığımızca söz konusu fabrikanın kapatılması kararı verildi" dedi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

DALAMAN EMNİYETİ'NDEN İFTAR YEMEĞİ DALAMAN EMNİYETİ'NDEN İFTAR YEMEĞİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın şu açıklama yapıldı: "Muğla’nın Dalaman İlçesi Altıntaş mahallesinde faaliyet gösteren “Mopak Kağıt Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş. adlı işletmeye ait atık alanında çıkan yangının ormanlık alana ve çevreye verdiği zararla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca çok yönlü inceleme yapılmıştır. Bakanlığımızca gerçekleştirilen inceleme ve denetim sonucu işletmenin atık alanında; tehlikeli ve tehlikesiz atıkların düzensiz/kontrolsüz bir şekilde biriktirildiği, Çevre İzin ve Lisans Belgesi kapsamında izin verilen atıkların haricinde atık kabulünün yapıldığı tespit edilmiştir. Çevre ve insan sağlığına zarar veren işletmenin Çevre İzin ve Lisans Belgesi süresiz iptal edilmiştir. 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca faaliyetleri durdurulan işletme kapatılmıştır."

"12 MİLYON 71 BİN 949 LİRA CEZA KESİLDİ"

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:" Atıkları düzensiz ve izinsiz şekilde depolayan, gerekli önlemleri almayarak yangın çıkmasına sebep olan ve çevre ve insan sağlığını tehlikeye atan işletme hakkında 12 milyon 71 bin 949 TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca işletme hakkında Çevre Kanunu kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur."



Kaynak: Altar Zeyhan