Edinilen son dakika bilgisine göre, 29 Mart 2022 Salı günü sabah saatlerinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı JASAT ekipleri, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü ve Ortaca Orman İşletme Şefliği'ne, 'rüşvet', 'irtikap', 'zimmet', 'görevi kötüye kullanma' iddiaları sebebiyle düzenlenen operasyonlar sonucu savcılık tarafından tutuklanmasına karar verilen Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli 2 şef ve Dalaman Karacaağaç Mahalle Muhtarı ve Karacaağaç Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı olan Vedat K. bugün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

29 Mart'ta yapılan operasyonların ardından gözaltına alınan şahıslar 1 Nisan tarihinde savcı karşısına çıkarılarak tutuklanmıştı. Medya ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran "skandal" niteliğindeki iddiaların odağındaki isimler, 58 gün sonra adli kontrol şartıyla serbest kalmış oldu.

NE OLMUŞTU?

MUHAMMET KARAKUŞ BİR KEZ DAHA SEÇİLDİĞİNDE NELER YAPACAĞINI AÇIKLADI MUHAMMET KARAKUŞ BİR KEZ DAHA SEÇİLDİĞİNDE NELER YAPACAĞINI AÇIKLADI

29 Mart 2022 Salı günü sabah saatlerinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı JASAT ekipleri, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü ve Ortaca Orman İşletme Şefliği'ne, 'rüşvet', 'irtikap', 'zimmet', 'görevi kötüye kullanma' iddiaları sebebiyle eş zamanlı operasyon düzenlemiş, düzenlenen eş zamanlı operasyonların ardından Dalaman Orman İşletme Müdürü Önder M., Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli K.Ç. ve G.Ş., Dalaman Karacaağaç Mahalle Muhtarı ve Karacaağaç Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı olan Vedat K. ve Dalaman'daki mali müşavir M.K. tutuklama talebiyle savcılığa çıkarılmıştı.

1 Nisan 2022 tarihinde Savcılığa çıkarılmak üzere Ortaca Adliyesi'ne getirilen Dalaman Orman İşletme Müdürü Önder M.'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli K.Ç. ve G.Ş., Dalaman Karacaağaç Mahalle Muhtarı ve Karacaağaç Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı olan Vedat K.'nın ise tutuklanmasına karar verilmişti.