Muğla'nın Dalaman ilçesinde Karaağaç Mahallesi Mezarlığı mevkinde, yaşlı bir köylünün tarlasında anız yakması sebebiyle başladığı iddia edilen Dalaman orman yangını, bölge için her geçen saat daha büyük bir felakete dönüşüyor.

TEKRAR KONTROLDEN ÇIKTI

10 Temmuz 2019 Çarşmaba günü öğleden sonra saat 15:10 sıralarında başlayan yangın, 11 Temmuz 2019 Perşembe günü sabah saat 09:30 sıralarında 'kısmen' kontrol altına alınmıştı. Ancak bölgede rüzgarın etkili olması, düşük nem ve yüksek hava sıcaklığı sebebiyle yangın yeniden kontrolden çıktı. Halihazırda Dalaman'dan Fethiye ilçesinin Göcek Mahallesine kadar uzanan yangının, tekrar Dalaman'ın Karaağaç Mahallesine doğru ilerlediği gözlemlendi. 

HELİKOPTERLER GECE UÇAMIYOR

Bölgeye sevk edilen su atar helikopter sayısı 18 civarında, ancak bu hava araçlarında gece çalışma kabiliyetini sağlayan teknolojik alt yapı yok. Yangın çıktığı gün tamamiyle kontrol altına alınıp, şuanki boyutlara ulaşmayabilirdi ancak gece boyunca havadan müdahale edilemeyince Dalaman'dan Göcek'e kadar uzandı ve pek çok farklı noktadan yayılmaya başladı. Asıl endişe verici olan durum, tekrar kontrolden çıkan yangının, bölgede etkili olan rüzgar ile tüm gece ne kadar büyüyebileceği bilinmiyor. Etkili rüzgarın yanı sıra havadan müdahale edilemeyecek olan uzun bir sürenin olması vatandaşları korkutuyor.

Yangın söndürme uçaklarının olmaması ve satın alınan yangın söndürme helikopterinin gece müdahale edebileceği teknolojik alt yapıya sahip olmaması vatandaşların tepkisini çekiyor. 

SATRANÇ ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN KARAKUŞ VERDİ SATRANÇ ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN KARAKUŞ VERDİ