Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünün sorumlu olduğu devlet ormanlarında çeşitli ağaç türlerinin  kesilerek sadece zeytin ağaçlarının kaldığı ve bu yerlerin özel bir haritacıdan krokisi çıkarılıp muhtar senedi diye tabir edilen kanuni bir geçerliliği olmayan belge düzenlenerek satışı yapılan ormanlar her geçen gün talan ediliyor. Haber merkezimize ormanlık alanlara inşaatlar yapıldığı ve yapılmakta olduğu yönünde gelen bilgiler her geçen gün artıyor.

Konuya ilişkin yaptığımız haberlerimiz geniş ses getirmeye devam ediyor. Son olarak; Dalaman'ın Kapukargın Mahallesi, Sarsala Yolu üzeri Kömürlük Mevkii'ndeki ormanlık alana yapılan betonarme taş ev ihbarı gazetemize ulaştı. 

Edinilen bilgiye göre; Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü, betonarme taş evi görmezden geldi. Müdürlük tarafından herhangi bir idari işlem yapılmadığı da öğrenildi.

Dünyaca ünlü Dalaman'da sit alanı olan ormanlarda kaçak yapılaşmaya göz yumulması tepki çekmeye devam ediyor.

CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri devlet ormanları üzerindeki işgallere, bu alanların her geçen gün talan edilmesine, taş ve betonarme gibi yapıların yapıldığını görmüyor mu ya da koltuk ve makam sevdasına devlet ormanları üzerindeki bu ticari rant her geçen gün büyürken ilgili kurum yetkileri sorumlu kişiler 3 maymunu oynamaya devam mı ediyor? 

Gazetemiz ve çevreye duyarlı vatandaşlarımız ile beraber değerli paha biçilemez ormanlarımızı, deniz ve göllerimizi; doğamızı ve burada yaşayan bütün canlıları korumak için bu işin takipçisiyiz.

Görevini kötüye kullanan her kim olursa; yalan yanlış kanuna aykırı belge düzenleyen ve yetkilerini kullananları kamuoyuyla paylaşacağız!