Muğla'nın Dalaman ilçesinde, son dönemde kamuoyuna da yansıyan ihale, koy, kıyı, Özel Çevre Koruma Bölgesi ve Sit Alanı işgallerine karşı tabanın tepkisi giderek büyüyor. Dalamanlı iş insanlarının yanı sıra duruma tepki gösteren taban seçmen, Dalaman CHP İlçe Başkanı Sezer Durmuş ve Dalaman İYİ Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı'yı 05.04.2021 tarihinde İYİ Parti ve CHP Genel Merkezine şikayet etti. 

DALAMAN'DA MUHALEFET SESSİZ

BAŞKAN KARAKUŞ OYUNU KULLANDI BAŞKAN KARAKUŞ OYUNU KULLANDI

Öyle ki, muhalefet partilerinin yönetimleri ile Dalamanlı taban seçmen bölgedeki koy işgalleri konusunda karşı karşıya geldi. Seçmen tarafından iki partinin genel merkezine şikayet edilen İYİ Parti ve CHP'nin ilçe yönetimleri, bölgedeki ihale ve işgallere karşı sessiz kalmak ve görevini yapmamakla suçlanıyor. 

Seçmenin en büyük tepkisi ise, yapılan işlere karşı en azından basit bir basın açıklaması dahi yapılmaması oldu. Duruma tepki gösteren seçmenler, Dalaman CHP İlçe Başkanı Sezer Durmuş ve Dalaman İYİ Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı'nın geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yapacağını belirttiği ancak belirtilen sürenin üzerinden günler geçmesine rağmen hala bir açıklama yapılmadığı ifade edildi. 

DALAMAN MİLLET İTTİFAKI İLÇE BAŞKANLARININ, BELEDİYE BAŞKANI'NA GEBELİĞİ Mİ VAR?

İlçe başkanlarının sessizliğinden ve sonuç alamamaktan bunalan Dalamanlı seçmenler, İYİ Parti ve CHP Genel Merkezi'ne yazdıkları şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi;

"Dalaman CHP İlçe Başkanı Sezer Durmuş ve Dalaman İYİ Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı liderliğindeki muhalefet partileri, Başkan Karakuş'tan korkuyor mu, bir gebelikleri mi var? Bu gibi durumlarda halkı konsolide etmeyecek, çıkıp açıklama yapmayacak, muhalefet olmayacaklarsa Dalaman Millet İttifakı İlçe Başkanları ne işe yarar?"

KORKUYORLARSA GÖREVİ BIRAKSINLAR!

Dalamanlı seçmenler, Dalaman CHP İlçe Başkanı Sezer Durmuş ve Dalaman İYİ Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı'nın pasif kalmasını "aymazlık" olarak nitelendirdi. Bu tavır ile bir şey başarılamayacağını düşünen muhalif seçmenler, genel merkeze yaptıkları şikayette Dalaman CHP İlçe Başkanı Sezer Durmuş ve Dalaman İYİ Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı için "Korkuyorlarsa görevi bıraksınlar. Dava sahibi olsunlar..." ifadelerini kullandı.