Muğla'nın Dalaman ilçesinde, özel bir kolejin öğrencilerini taşıyan, özel öğrenci servisine Muğla Büyükşehir Belediyesi Yol Yapımı Bakım Şube Müdürlüğü'ne ait iş kamyonu yandan çarptı.

DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET



Edinilen bilgiye göre, Dalaman ilçesinde meydana gelen kaza, bölge halkı tarafından 'ölüm virajı' olarak bilinen Muğla-Fethiye kara yolu üzerindeki Atakent kavşağında meydana geldi. Cumhur Karataş kontrolündeki 48 EG 985 plakalı Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait yol yapım çalışmasında görevli malzeme yüklü iş kamyonu, Şeref Akkaya idaresindeki 48 S 5561 plakalı öğrenci servisine yandan çarptı. Kullanılamaz hale gelen serviste, çarpmanın şiddetiyle refüje çıkan minibüsteki 2'si ağır 15 öğrenci yaralandı.

AĞIR YARALANAN 2 ÖĞRENCİDEN BİRİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Durumu ağır olan öğrencilerden Ayşe Korkut, kaldırıldığı Fethiye Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Ağır yaralı olan diğer öğrencinin ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Çevredeki vatandaşların 112 Acil Servis Merkezine haber vermesi üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar Fethiye, Dalaman ve Ortaca'daki hastanelere kaldırıldı.

Olay yerine, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ve Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Başkan da gelerek kaza hakkında bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

1 ÖĞRENCİNİN DURUMU ÇOK AĞIR

Edinilen son bilgiye göre, Fethiye'deki hastaneye kaldırılan öğrencilerden birinin durumu çok ağır, ayrıca 2 öğrencinin daha durumu ciddiyetini koruyor.



KIRMIZI IŞIK İHLALİ VE SERVİS ŞOFÖRÜNÜN DİKKATSİZLİĞİ

Edinilen bilgiye göre, herhangi bir trafik polisinin bulunmadığı noktada, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş kamyonunun hızlı geldiği ve kırmızı ışığa yakalanmadan geçmek için hız kesmediği, servis şoförünün de dikkatsiz olduğu ve kavşakta aceleci davrandığı, kırmızı ışık sarıya döner dönmez harekete geçtiği öğrenildi. Yaralı öğrencilerin aileleri başta olmak üzere bu iddia vatandaşlarda infial yarattı.



GEÇMİŞ DÖNEMLERDE KAVŞAKLARDA ÖNLEM ALINIYORDU

Geçmiş yıllarda, eğitim öğretim dönemlerinde özellikle Atakent Kavşağı gibi kritik noktalarda trafik polisleri görevlendiriliyordu. Edinilen bilgiye göre, yeni eğitim öğretim dönemi başlamasına rağmen bu noktalarda görevlendirilen trafik polisinin olmadığı öğrenildi.