Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi. Bu kez, resmi olarak "orman" alanı olan bölgelerdeki ağaçların kesilerek zeytinlik süsü verildiği ve herhangi bir geçerliliği olmayan muhtar senedi adıyla tabir edilen bir "sözde" satış belgesi ile insanların dolandırıldığı iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nün sorumlu olduğu devlet ormanlarında çeşitli ağaç türlerinin  kesilerek sadece zeytin ağaçlarının bırakıldığı ve aslında orman alanı olan bölgenin zeytinlikmiş gibi gösterildiği belirtildi. Zeytinlik görünümüne kavuşturulan orman alanlarının daha sonra özel bir haritacıdan krokisi çıkarılarak pazarlanıyor. Satış sırasında, tapulu arazi olmadığı için, "Zilyet Hakkı"nın devri/satışı yapılacağı söylenerek, "Muhtar Senedi" (murtar-aza-köy bilir kişileri-satıcı-alıcı isim ve imzaları olan bir belge) diye tabir edilen ve kanuni bir geçerliliği olmayan bir belge düzenlenerek "sözde" satış gerçekleştiriliyor. Dalaman'da bu kez orman alanlarının hem tahrip edilmesi hem sözde satış ile vatandaşların dolandırılması sırasında bunca zamandır Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün ne yaptığı merak ediliyor. Bu bölgede ne yazık ki ormanlarımız, koylarımız, sit alanları her geçen gün talan edilmeye devam ediyor.

Rezalet Bununla da Sınırlı Değil! 

DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK? DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK?

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki orman alanları yetkililerin burnunun dibinde tahrip edilip, insanların dolandırılması yetmezmiş gibi, tahrip edilen ormanların zeytinlik süsü verildikten sonra satışı ilçedeki bazı emlak ofisleri tarafından pazarlanmaya devam ediyor. Kimsenin sahip çıkmadığı / çıkmak isteyenlerin de senini duyuramadığı bir ortamda Dalaman'daki "Devlet Ormanları" ticari bir ürüne, rant ve vurgun fırsatına dönüşmüş.

Ormanlar İşgal Edilerek Yapılaşmaya Açılıyor

İddialar korkunç, vurgunu yapanların sadece zeytinlikle kalmayıp Devlet Ormanlarını da işgal ettiği, işgal edilen alanlardaki ağaçlar kesildikten sonra taş ve betonerme yapıların yapıldığı ifade edildi. Betonlaştırılan ormanlardaki yapıların deniz ve göl manzaralı orman evleri adı altında, zilyetli alan, muhtar senedi ile satış garantisi verildiği ve vatandaşların mağdur edildiği belirtildi. Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin ise "Devlet Ormanları" üzerindeki işgal, tahrip, talan, betonlaşma, yapılaşma eylemleri yapılırken ne yaptığı, sorumluluk bölgelerinde bunca kanunsuzluğu nasıl "farketmediği" merak ediliyor.

Devlet ormanları üzerindeki bu ticari rant her geçen gün büyürken ilgili kurum yetkileri ve sorumlu kişiler 3 maymunu oynamaya devam etsin. Haber 48 Gazetesi olarak, çevreci ve duyarlı vatandaşlarımızla beraber, değerli, paha biçilemez ormanlarımızı, deniz ve göllerimizi, doğamızı ve burada yaşayan bütün canlıları korumak için bu işin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.

Görevini kötüye kullanan her kim olursa olsun, yalan yanlış, kanuna aykırı belge düzenleyen ve yetkilerini kötüye kullananları kamuoyuna paylaşacağız. Saygılarımızla...