Muğla'nın Dalaman ilçesinde alanında ilk ve tek okul olan ve 1. yılı yeni dolduran Dalaman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle etkinlik düzenledi.  Dalaman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin öğrencileri ile birlikte hazırlamış olduğu program, TİGEM (Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü) Konferans Salonunda, saat 10:00’da, gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa; Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Taner Şen, Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ertuğrul, Dalaman Havalimanı Garnizon Komutanı, Dalaman İlçe Jandarma Komutanı, Dalaman İlçe Emniyet Müdür, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çeşitli engeli olan insanların yaşadıklarını, etkinliğe katılan vatandaşlarımızın deneyimlemeleri ve engelli insanları daha iyi anlamalarını sağlamak için Dalaman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından çeşitli platformalar hazırlandı. Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Taner Şen hazırlanan tüm platformaları denedi. Deneyim platformlarının yanı sıra, Dalaman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin yaptıkları çalışmalar da sergilendi.

Dalaman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kurucusu Çetin Tatlı, toplumumuzda engelli farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlenen etkinlik hakkında şu açıklamalarda bulundu;

"Bir Gün Herkes Engelli Olabilir"

Tüm  vatandaşlarımızın her an engelli olabileceği, engelli kalabileceğinin farkında olmasını ve buna göre hareket etmelerini, hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Malesef engelli kardeşlerimiz, hayatın birçok alanında çeşitli zorluklar çekiyor. Görme engelli kardeşlerimiz için yapılan yürüme şeridinin üzerine bırakılan engeller, park edilen araçlar buna sadece küçük bir örnek. İnşaa edilen binalarda ister konut ister iş yeri amacıyla olsun, tekerlekli sandalye ile çıkılabilecek bir rampa ve asansör olması gerekiyor. Bu gibi küçük görünen konularda, ister düz vatandaş olarak ister iş insanı olarak aldığımız karar ve davranışlarımızla engelli kardeşlerimizin gündelik yaşamını kolaylaştırabilir ve yaşam standardını yükseltebiliriz. Hepimizin bir gün engelli kalabileceği bilinciyle hareket etmesi ve buna göre davranması gerekiyor. Engelli kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları daha iyi anlamak için empati yapmalıyız.

"Bazı Vatandaşlarımız Özel Eğitimin Ne Olduğunu Bilmiyor"

Biz, kurmuş olduğumuz okulda, çeşitli bedensel ve zihinsel engeli bulunan çocuklarımızın haricinde hiperaktif, öğrenme zorluğu gibi çözülebilir, hafifletilebilir sorunları olan çocuklarımıza da eğitim veriyoruz. Geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı eğitimlerimizi internet üzerinden gerçekleştirdik. Dolayısıyla bu yıl kaynaştırma sınıflarımız oluyor, bazı vatandaşlarımız ise "benim çocuğum engelli mi, benim çocuğumun zihinsel engeli mi var" gibi sorular ile özel eğitim alan çocuklarının engelli çocuklarımız ile aynı sınıfta olmasına tepki gösterebiliyor. Özel eğitimin anlamı sadece "zihinsel engelli" çocuklara, insanlara verilen eğitim değil. Vatandaşlarımızın bunun da farkında olması gerek. 

"Çocuklarımızın Doğru Eğitimle Neler Yapabileceğini Göstermek İstedik"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle düzenlediğimiz etkinlikte, çocuklarımızın neler yapabileceğini, neler başarabileceklerini göstermek istedik. Engelli kardeşlerimize gereken ilgi, eğitim ve sevgiyi gösterdiğiniz, sabırla onları yönlendirdiğiniz zaman başaramayacakları hiçbir şey yok. Biz, Dalaman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak buna inanıyor ve bu inancımızı gerçekleştirmek için çalışıyoruz.

"İlçme Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlık ve Belediyemizin Desteği İle Yıl Boyunca Çeşitli Etkinlikler Düzenleyeceğiz"

Dalaman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Dalaman Kaymakamlığı ve Dalaman Belediyesi tarafından destek sözü aldıklarını belirten Çetin Tatlı, bu gibi toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlayan, engelli kardeşlerimizin sosyal projelere dahil olmalarını sağlayacak çalışmalarda bulunmaya çalıştıklarını belirtti. Çetin Tattlı, "Düzenlediğimiz bu program sadece belli günlerle sınırlı kalmayacak, tüm yıla yayılacak" dedi.

CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI