Dalaman'da ticari faaliyet gösteren Taner Çetin, bahse konu projenin yapıldığı arsanın tapu sahibinin eşi Münire Çetin olduğunu belirterek, gazetemize gelen ihbarlar üzerine yapmış olduğumuz haberdeki iddialara cevap verdi. 

Taner Çetin yaptığı açıklamada; 

"Muğla'nın Dalaman ilçesinde, Ada: 3802 / Parsel: 7 ve toplam tapu alanı 2043.08 metrekare olan ve haberde bahsi geçen inşaatın yapıldığı bu arsayı 2017 yılında satın aldım. Arsamız üzerine yapılan inşaat, alt katları ticari, üst katları ise ofis imarlıydı. Biz bu imar durumunun "1/5000 Ölçekli Dalaman Nazım İmar Revizyonu"nda, inşaatın alt katları ticari kalmak kaydıyla üst katların imarının ofis imarından konut imarına çevrilerek değiştirilmesi yönünde talepte bulunduk. Yaptığımız talepten yaklaşık 2 yıl sonra düzenlenen Dalaman İmar Revizyon Planı, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı ve 06.05.2021 tarihinde askıya çıktı. Yasal askı süresinin bitiş tarihi olan 06.06.2021 tarihinde askıdan inerek yürürlüğe giren "1/5000 Ölçekli Dalaman Nazım İmar Revizyonu"nda, arsamız üzerine inşa edilen projenin alt katları ticari imarlı, üst katları ise konut imarlı olarak değiştirilmiş oldu. 

"Dalaman Residance 2043" projesi hakkındaki ihbarlar neticesinde yapılan ve Haber48'de yayımlanan "DALAMAN'DA 100 DAİRELİK KONUT İSKANI SORUNU MU VAR?" başlıklı habere istinaden, 06.06.2021 tarihinde askıdan inen "1/5000 Ölçekli Dalaman Nazım İmar Revizyonu" belgesini Haber48'e ibraz ettik. Haberin yapılmasına sebep iddiaları barındıran ihbarlar da bu belge ile çürütülmüş bulunmaktadır.

Beyan ettiğim bilgiyi doğrulamak isteyen vatandaşlarımız ""1/5000 Ölçekli Dalaman Nazım İmar Revizyonu"na bakarak arsamız üzerinde bulunan projenin durumunu kontrol edebilir." ifadelerini kullandı.

AKŞENER’E DALAMAN’DA PROTESTO ŞOKU AKŞENER’E DALAMAN’DA PROTESTO ŞOKU