“KARAKUŞ İLE EL ELE VERECEĞİZ BÜTÜN HİZMETLERİ 5 YILDA YAPACAĞIZ” “KARAKUŞ İLE EL ELE VERECEĞİZ BÜTÜN HİZMETLERİ 5 YILDA YAPACAĞIZ”

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, 16 Aralık 2018'de yapılan Dalaman Ziraat Odası Umumi Delege Seçimi hakkında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle hukuk mücadelesine devam eden Osman Ekin bir zafer daha kazanarak haklılığını kesinleştirmiş, Dalaman Kaymakamlığı'nın istinafa taşıdığı davada mahkeme Osman Ekin'i haklı bulmuştu.

DALAMAN KAYMAKAMLIĞI SEÇİM TARİHİNİ BELİRLEDİ!

Osman Ekin'in 14 aydır süregelen mücadelesi, 16 Aralık 2018'de yapılan Dalaman Ziraat Odası Umumi Delege Seçimi'nin yenilenme kararıyla sonuçlandı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi'nin 18 Şubat 2020 tarihinde verdiği kesin karar ile Dalaman Kaymakamlığı istinafta da kaybetmişti. Kesin sonucun Kaymakamlığa ulaşmasının ardından, yasa gereği usulsüz bulunan seçimleri belirlenen yasal süre içerisinde yenilemek durumunda olan Dalaman Kaymakmlığı, süreci uzatmadan yeni seçim takvimini duyurdu. 

Dalaman Ziraat Odası Umumi Delege Seçimi'nin 8 Mart 2020 Pazar günü yenileneceği duyuruldu.

Osman Ekin ve avukatının açtığı davalar neticesinde, Dalaman Kaymakamlığı gibi Dalaman Ziraat Odası da istinaf yoluna gitmiş ancak, İzmir Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi'nde görülen davada, Dalaman Ziraat Odası'nın itirazı henüz sonuçlanmamıştı.