Muğla’nın Dalaman ilçesi Söğütlüyurt mahallesinde iki aile arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü.

Edinilen bilgilere göre uzun yıllardır Söğütlüyurt mahallesinde oturan ve Dalaman DABEL A.Ş.’de çalışan A.K (47) ve Uşak’tan Dalaman’a taşınarak 2000’li yıllardan beri Söğütlüyurt’ta ikamet eden ve Dalaman DABEL A.Ş.’de çalışan B.Ö. (40) arasında bir tartışma yaşandı.

AKŞENER’E DALAMAN’DA PROTESTO ŞOKU AKŞENER’E DALAMAN’DA PROTESTO ŞOKU

A.K.’nin oğlunun B.Ö.’nün evinin önünden geçerken arabasıyla yaptığı sert manevra sonrası B.Ö.’nün genç adama tokat atarak sert bir dille uyardığı ve bunun üzerinde iki aile arasındaki gerginliğin kavgaya dönüştüğü iddia edildi. Söz konusu gerginliğin ardından 28 Ağustos Cuma günü Dalaman’da bir benzin istasyonunda karşı karşıya gelen ailelerin husumetinin silahlı çatışmaya dönüştüğü ve edinilen bilgilere göre A.K.’nin B.Ö.’nün ailesinden birini sıktığı 2 kurşunla yaraladığı öğrenildi.

Bunun üzerine A.K.’nin Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandığı tutuklandığı ancak kısa süre sonra serbest kaldığı ifade edildi.

B.Ö.’nün çalıştığı yere geçtiğimiz haftalarda Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ertuğrul’un bizatihi giderek iki ailenin arasındaki sorunları çözmeleri ve husumeti bitirmeleri yönünde telkinde bulunduğu belirtildi.

Öte yandan aileler arasındaki gerginlik dün akşam da karşılıklı kavga şeklinde yeniden ısınmışken bu sabah Dalaman’ın tanınmış ailelerinden olan Abdil Çetin (47) sabah 4 sularında kız arkadaşı Sevgi Doğanayile birlikte A.K.’nin tarlasına çok yakın yerde bulunan kendi arazisini sulamaya gittiği sırada silahla vurularak öldürüldü. Abdil Çetin’in kız arkadaşının ise ağır yaralı olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre A.K.’nin merhum Abdil Çetin’i görmediği ancak husumetli olduğu B.Ö. zannettiği için vurduğu iddia edildi.

Üç çocuk babası Abdil Çetin’in ölümüyle ilgili olarak ise A.K. ve B.Ö.’nün aileleriyle birlikte  Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadelerinin alındığı belirtilirken olayla ilgili soruşturma sürüyor.