CHP’Lİ BAŞKAN, KOYU SATTI BAŞKAN ADAYINI FİNANSE ETTİ CHP’Lİ BAŞKAN, KOYU SATTI BAŞKAN ADAYINI FİNANSE ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Rafting Federasyonu iş birliğinde,  Rize'nin Ardeşen ilçesi Fırtına Deresi'nde 11-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Rafting Okul Sporları Türkiye Finallerinde Dalamanlı öğrencilerin başarısı nefes kesti. 12 ilden 260 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen finallerde, Dalamanlı öğrenciler 3 birincilik ve 3 ikincilik alarak 6 kupanın sahibi oldu. Finaller sonrası dereceye girenlere ödülleri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenle verildi.

28 saatlik yorucu bir yolculuğun ardından Dalaman'a dönen öğrencileri Dalaman AK Parti Başkan Vekili Muammer Kargın, Dalaman CHP İlçe Başkanı Sezer Durmuş, Dalaman Şoförler Odası Başkanı Mehmet Karataş, Dalaman Esnaf Odası Başkanı Şevket Takar ve öğrenci aileleri, yakınları davul zurna ile karşıladı. 

Öğrenci kafilesinin başında olan Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve Türkiye Rafting Federasyonu Okul Sporları Teknik Kurulu Başkanı olan Saniye Uyar Kırık, elde ettikleri başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını ve hem yorucu yolculuğun hem de verdikleri emeğin karşılığını aldıklarını ifade etti. Saniye Uyar Kırık, Dalaman'da, öğrencilerin rafting gibi sporlarda ilerleyebilmesi için gerekli olan imkanları ve desteği sağlamasından dolayı, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Dalaman Kaymakamlığı ve Dalaman Belediyesi'ne teşekkür etti.

Fırtına Deresi'nde 2 gün süren Rafting Okul Sporları Türkiye Finalleri, Yıldız ve Gençler kategorisinde yapıldı. 
Genç Bayanlar ve Genç Mix (Karma 2 Kız 2 Erkek) kategorilerinde Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye 1.'si, yine Genç Mix (Karma 2 Kız 2 Erkek) kategorisinde Dalaman Şehit Emre Kargı Lisesi öğrencileri Türkiye 2.'si oldu. 

Yıldız Kızlar kategorisinde Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri Türkiye 1.'si, Yıldız Erkekler ve Yıldız Mix (Karma 2 Kız 2 Erkek) kategorilerinde yine Dalaman Cumhuriyet Ortaokul öğrencileri Türkiye 2.'si oldu.