Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan, Muğla ilinin en büyük 3. sitesi olan ve ESKA Evleri adıyla bilinen İncebell Hills Tatil Köyü sakinlerinden Sadık Özer sitede yaşananlara yönelik iddialarda bulundu. 1988 yılında Almanya’da yaşadıkları sırada reklam üzerine Incebell Hills Tatil Köyünden mülkiyet satın alan 65 yaşındaki Sadık Özer, 2 yıldır düzenli olarak sitede ikamet ediyor.

“KARAKUŞ İLE EL ELE VERECEĞİZ BÜTÜN HİZMETLERİ 5 YILDA YAPACAĞIZ” “KARAKUŞ İLE EL ELE VERECEĞİZ BÜTÜN HİZMETLERİ 5 YILDA YAPACAĞIZ”

Sadık Özer, yaşanan sıkıntıların geçmişine değindi. İsmi geçen Ö.Z.’nin kendisinden istenen 2000 Euro'yu ödemek istemediği için yönetime karşı geldiği yönünde duyumlar aldığını öne sürdü.

"Biz merdiven ve altyapı yapımında 10 yıllık hesaplamayla yönetime 2000 bin Euro ödeme yaptık" diyen Özer, "Eski yönetim, Ö.Z. ve yeni ev alan kişilere 'Arkadaşlar, buradan siz de ev aldınız. Buradaki merdiven yapımında, altyapısında, elektrik ve suyunda eksikliklerin giderilmesi için diğer ev sahipleri 2000 Euro ödeme yaptı. Siz de bu ödemeyi yapın' demiş. Ö.Z. “Ben vermem, benden alamazsın” şeklinde konuşunca eski yönetimle sözlü olarak tartışmışlar" ifadelerini kullandı.

HAVUZ PROBLEMİ

Kendisinin bir üst evinde oturan Ö.Z’nin evine havuz yaptırmak istediğini bu yüzden tartışma yaşadıklarını dile getiren Özer, uygun olmayan şartlarda havuz yapmak isteyen Ö.Z’ye yönetimin ve komşuların karşı çıktıklarını söyledi. Özer, konuya dair “Buraya toprak falan taşımış. Biz geldiğimizde kepçeler vardı. Hatta kepçe çıkarken benim yaptırdığım merdivenlerin basamaklarının uçları kırılmış" dedi. Özer, yaşadıkları tartışmayı şöyle anlattı: “'Komşum buraya nasıl havuz olacak? Duvarların tartılması falan' dedim, Ö.Z. de bana 'Tartılmayacak biz ayrı duvar yaptıracağız’ şeklinde karşılık verdi. 'Su merdivenlere boşalacak, merdivenleri ne yapar o su' diye sorduğumda da Ö.Z. “İlaçlı su değil, tuz koyacağız. Klor ve ilaç kullanmayacağız” ifadesini kullandı. ‘Bu iş olmaz’ dedik, eski yönetim de itiraz etti ancak Ö.Z. “Ben yaptıracağım” şeklinde konuştu." Özer, Ö.Z.’nin kanunlarla işlerini halledeceğini söylediğini ileri sürdü. Ö.Z.’nin babasının da kendilerine “Ben oğluma havuzu yapma diyorum ama yapacak” dediğini ifade eden Özer, babasına da “Buraya havuz yapsan nereye yapacaksın. Zaten alan küçük tuvaletin lağım suları benim oraya akıyor” şeklindeki sözlerini aktardı. Babasının bağırarak konuştuğunun altını çizen Özer, “İstemiyorsanız şikayet edin” dediğini de öne sürdü. Ö.Z.’yi konu ile ilgili CİMER’e ve Dalaman Belediyesi’ne şikayet ettiğini söyleyen Özer, şikayetlerinin üzerine şu anda inşaatın durdurulduğu ifade etti. Ö.Z.'nin şikayetlere yönelik böyle bir inşaatın olmadığını söylediğini belirten Özer, "Şimdi olayın keşfi için ekip geliyor. Sözün kısası ben burada havuz istemiyorum" dedi.

MERDİVENLERDE DARALTMAYA GİTMİŞ!

Öte yandan, Özer sitedeki merdivenlerin haline de “Merdiveni düzgün yapmamış. Anayola kadar giden kısmı daraltmış. Kalıp çaktırmış” şeklinde dikkat çekti. Ö.Z.’nin 2 metre genişliğindeki merdivenlerde daraltmaya gitmesine tepki gösteren Özer, “Aşayiş memuru öyle yaparsa başkaları ne yapmaz?” diye sordu. MAHKEME KARARINA DESTEK “Üst yönetim yoktur” şeklindeki mahkeme kararını destekleyen Özer, “Ben onu yönetim olarak tanımıyorum” dedi. Özer, konuşmasında "Bize kendisini anlamamız gerektiğini söylüyor. O verdiği dilekçelerle kanun çıkaracakmış. 11 ada yaptığını ona göre seçileceğini söylüyor. Keşke dediklerini yapsa ancak güvenemiyoruz ki!" ifadelerine yer verdi. “30 senedir böyle bir şey yoktu ki. Son 1-2 senedir olanlar böyle” diyen Özer ve eşi, kendilerinin yaşananlardan dolayı korku duyduklarını söylediler. Ö.Z.’nin site içinde gruplaşma yaptığını iddia eden Özer, “Bir şeye hayır desem, sen eski yönetici olan Nadircisin diyor" dedi.

800 BİN TL'LİK PROJE

Özer, Ö.Z.'nin 800 bin TL’lik projesine yönelik ise “Ben onu yönetici olarak seçmedim ki. Ödenecekse kendi ödesin” ifadesini kullandı. Belediyenin halihazırda 1988 yılında yapılmış altyapı projesi olduğuna değinen Özer, “Merdivenin projesi böyle değildi ama bakın değiştiriyor projeyi” dedi.

Almanya’dan ülkesine keyifle yaşamaya döndüğünü dile getiren Özer, sözlerini “Düzgün bir yönetici istiyoruz” şeklinde sonlandırdı.