DALAMAN’DA FACİA! SUYA DÜŞEN OTOMOBİLDEKİ 2 KİŞİ ÖLDÜ DALAMAN’DA FACİA! SUYA DÜŞEN OTOMOBİLDEKİ 2 KİŞİ ÖLDÜ

Muğla'nın Dalaman İlçesine yeni hükümet konağı geliyor!

Dalaman'da eski yöneticilerin sahip çıkamadığı Dalaman Adliyesi'nin, Ortaca ilçesine taşınmaması için Haber48 gazetesi olarak haftalarca haber yaptık. O dönemin, eski MHP'li Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz döneminde, Dalaman Adliye Binası için Belediye uygun bir yer gösterememişti. Dalamanlı iş adamı ve sivil toplum örgütlerinden oluşan bir grup, Dalaman Adliyesi'nin Ortaca'ya taşınmaması için yaklaşık 100 kişi ile yürüyüş yapmıştı.

Yapılan tüm haber, protesto ve girişimlere rağmen Dalaman Adliyesi'ne yeni bir yer bulunamamış ve Ortaca ilçesine taşınmıştı. Daha sonra, bu süreçte yer alan 'bir grup' iş adamı ve çevresi gazetemizi hedef almış ve türlü hakaretlerde bulunmuştu. Biz o dönem, bir ilçede Adliye Binası olmamasının o bölgeye büyük darbe vuracağını ve vatandaşların maddi manevi olumsuz etkileneceğini dile getirdik. Ancak, beceriksizlik ve vurdum duymazlık sahibi gruplar bunu anlamak istemedi. Dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dalaman Acarlar Dinlenme Tesisi'nde, Ortaca ve Dalaman AK Parti İlçe Örgütleriyle toplantı yaptı. Adalet Bakanı Ergin'in konuşmasından sonra, Dalaman Adliyesi'nin akıbetini toplantıya katılan dönemin AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk'e sorduğumuzda, Öztürk, "Konuyla ilgili, çalışmalarımız devam ediyor" demekle yetindi.

ESKİ BAŞKANLARIN YAPAMADIĞINI 'KARAKUŞ' YAPTI!

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş
; "Ankara'da geçirdiğimiz süre boyunca hem TBMM koridorlarında hem Bakanlıklarda İlçemiz adına güzel ve hayırlı sonuçlar aldık. Kayacık Sahili rekreasyon alanı ve Balıkçı Barınağı projemiz onaylandı. 2 adet Kazıcı yükleyici iş makinesi Belediyemize hibe edildi ve son olarak Dalaman Hükümet konağı projemiz 2020 yılı yatırım bütçesini alındı. İlçemize hayırlı olsun.

Hükümet konağı projemizin kısa sürede hayata geçirilmesi için verdikleri desteklerden dolayı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya ve Milletvekillerimiz M. Yavuz Demir bey, Yelda Erol Gökcan hanım'a hem şahsım hemde hemşerilerimiz adına teşekkür ederim" dedi.