DALAMAN EMNİYETİ'NDEN İFTAR YEMEĞİ DALAMAN EMNİYETİ'NDEN İFTAR YEMEĞİ

Dalaman Turizm Geliştirme Kooperatifi’ni bölgenin deniz turizmini geliştirmek ve Dalaman'ın deniz turizminden payını almasını sağlamak için kurduklarını belirten Dalaman Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kılavuz, Fethiye Ticaret Odası ve Fethiye Deniz Ticaret Odası'nın Yassıca Adalar ve koylar hakkında yaptığı açıklamalar ile davranışlarının uyuşmadığını belirterek tepki gösterdi. Yassıca Adalar'daki kaldırılan işletmenin yeni olmadığını belirten Kılavuz, bugüne kadar kimsenin bu işletmenin varlığına ses çıkartmadığını ancak MUÇEV'in buradaki yapıyı kaldırarak ekolojik turizm yapılacak demesinden sonra Fethiye Ticaret Odası ve Fethiye Deniz Ticaret Odası'nın çevreciymiş gibi davrandığını ve sessizliklerini bozarak açıklamalar yaptıklarını söyledi. Kılavuz ayrıca, Fethiye'deki Şövalye Adası'na kimsenin ses çıkartamadığını belirterek, "tabi buradan fakir fukara ekmek yemiyor, o yüzden ses çıkartmıyorlar" dedi. 

Dalaman'daki Sorunu Cumhurbaşkanımıza ve Turizm Bakanımıza Anlatacağız

Dalaman Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kılavuz, Dalaman'ın turizmde üstüne düşen payı alamadığını, Dalaman'da Sit Alanı, Özel Çevre Koruma Bölgesi, Orman Alanı gibi birçok statüye sahip bölgenin olduğunu ve buna bağlı olarak zaman içerisinde birçok maddenin, yasanın üst üste birikmesine neden olduğunu ifade etti.

"Bir yasa öncekini çürütmüş, kilit olmuş kimse çözemiyor. Biz bunu çözeceğiz. Biz bunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı anlatacağız. Bölgedeki ekonomi geçiminin tamamen turizme dayalı olduğunu biz sayın Cumhurbaşkanımıza ve Turizm Bakanımıza, Valimize, Kaymakamımıza anlatacağız. Umarım onlarda bizi dinleyeceklerdir. Ankara’dan görüldüğü gibi, anlatıldığı gibi işlerin olmadığını anlayacaklar" diyen Kılavuz, bölgenin turizmden hak ettiği payı alması gerektiğini ifade etti. 

Geçtiğimiz Yıl Dalaman Koylarını 96 Bin Tekne Ziyaret Etmiş, Yunanistan'dan İhtiyaçlarını Alıp Bize Çöpünü Bırakıyorlar

Dalaman Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kılavuz, geçtiğimiz yıl Dalaman koylarına, boyutarı 20 metreyle 150 metre arasında değişen 96 bin teknenin teknenin geldiğini belirterek, "Yunanistan adalarından yakıtını, yiyeceğini, içeceğini, alkolünü alarak parasını harcayan tekneler bizim koylarımıza gelerek yiyip içip geziyor bize de çöpünü bırakıyor" dedi.

4 Tane Restoranla, Kıymalı Pide Satarak Olmaz

Bu yıl turizmdeki hedefin 34 milyon turist olduğunu vurgulayan Kılavuz, Göcek'te toplam 4 tane restoran bulunduğunu ve bu işletmelerin bölgenin deniz turizmindeki potansiyelini sınırladığını belirtti. Özkan Kılavuz, "4 tane retoranla, kıymalı pide satarak biz bu hedefi tutturamayız." diyerek, Kooperatif olarak bölgede işletme açılmasına değil sınırlandırılmasına karşı çıktıklarını belirtti. 

Dalaman'ı Dalamanlılar Dizayn Edecek

Özkan Kılavuz konuşmasında, Dalaman'daki koyların Fethiye Ticaret Odası ve Fethiye Deniz Ticaret Odası tarafından dizayn edilmeye çalışıldığını ancak buna izin vermeyeceklerini belirtti. Dalaman koyları hakkında konuşması gerekenin Dalaman Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları olduğunu belirten Kılavuz, Dalaman'ı Dalamanlılar dizayn edecek dedi.