Muğla'nın Dalaman İlçesinde bulunan, Muğla İlinin en büyük 3. sitesi olan ve ESKA Evleri adıyla bilinen İncebel Hills Tatil Köyü, toplam 656 villadan ve çok değerli ortak alanlardan oluşan bir yaşam alanı. Sitede bulunan villalardan 50 adedi sahipleri tarafından yıllardır atıl bırakılmış ve hak sahipleri bilinmeyen, 230 adedi Vakıf Bank'a, 55 kadarı Alman Vakfı'na ait. Kamuoyunda büyük yankı uyandıracak iddiaların sahibi olan Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun İnşaat Mühendisi olan Ahmet Nadir Gögül (61). Görgül aynı zaman Kamulaştırma Bilirkişisi olarak da görev yapıyor. İddiaların muhattabı ise Muğla İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.Z.  

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan ve ulusal basında büyük yankı uyandıran İstanbul Pendik'deki 200 konutluk sitenin yönetimini tehdit ve saldırıyla vekalet alıp ele geçiren, sitede usulsüz aidat toplayan ve itiraz edenleri tehdit eden, polise yapılan şikayetler sonucu 23 üyesi gözaltına alındığı olayın silahsız versiyonu Muğla'nın Dalaman ilçesi Ege Mahallesinde bulunan İncebel Hills Tatil Köyü'nde yaşanıyor diyen, sitenin eski Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Ahmet Nadir Görgül'ün (61) iddialarına yer verdiği açıklamaları şu şekilde;

"İncebel Hills Tatil Köyü'ne 9 yıl önce geldim. Oğluma ve kızıma buradan birer ev satın aldım. O dönem burası Orman ile 30 yıldır davalıkmış ve dava sürüyormuş, evleri aldıktan sonra kendimizi dava sorununun içinde bulduk. Daha sonrasında yaptığımız çalışmalar sonucunda mahkeme yoluyla Orman'ı pes ettirerek burayı kurtardık. Dava bittikten sonra, burada mahkeme kararı ile 2014 yılında kurulan 4 kişilik site yönetim kurulu veya kayyum diye tabir edebileceğimiz grup, 2018 yılında seçime gittiler. O seçimde ben yönetim kuruluna, Feyyaz Cem Gözaçan denetim kuruluna seçildi. Daha sonra yönetim ve denetim kurullarında yapılan toplantılar neticesinde ben yönetim kuruluna başkan, Feyyaz bey de denetim kuruluna başkan seçildi. Ve 2019-2020 yılları arasında iki sene siteyi yönettik."

"MUĞLA İL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI Ö.Z., SİTEYE HER GELENİN ÖDEDİĞİ ALTYAPIYA KATILIM PAYI BEDELİNİ ÖDEMEYİ REDDETTİ"

Ağızları açık bırakacak iddiaların başladığı noktada ifadelerine devam eden Ahmet Nadir Görgül, İncebel Hills Tatil Köyü'nün altyapısının yarısının olduğunu ve mevcut site sakinleri için bunun yeterli olduğunu ancak yeni kişiler geldikçe altyapıyı yeterli hale getirmek için yavaş yavaş altyapı projelerinin tamamlandığını belirtti. Bunun için de, her yeni gelen site sakininden altyapıya katılım bedeli olarak 2000 Euro alınarak bu çalışmaların finansmanının sağlandığını ifade eden Görgül, 2020 yılının sonuna doğru Muğla İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.Z.'nin siteden iki ev satın aldığını ve kendisinin bu ücreti ödemeyeceğini, bu paranın toplanmasının kanuni olmadığını belirttiğini iddia etti. Görgül, kendisinin Ö.Z.'nin bu tutumuna karşılık, "Kanuni değilse gider mahkemeye başvurursun mahkeme ne derse benim boynum kıldan ince" dediği, Ö.Z.'nin ise, "Ben mahkemeye gitmeyeceğim, ödemeyeceğim bu parayı, seninle de uğraşacağım" dediğini iddia etti. 

"Ö.Z.'NİN EVİNDE YAPTIĞI KAÇAK TADİLATLARI ÖNCE BELEDİYE SONRA CİMER'E ŞİKAYET ETTİM"

BAŞKAN KARAKUŞ OYUNU KULLANDI BAŞKAN KARAKUŞ OYUNU KULLANDI

Açıklamasına devam eden Ahmet Nadir Görgül, "Ö.Z. daha sonrasında benimle uğraşmaya başladı, bunun karşılığında ben de evinde yaptığı kaçakları Dalaman Belediyesi'ne şikayet ettim, CİMER'e şikayet ettim. O da beni savcılığa şikayet etti. Dalaman Belediyesi'nden 'bir şey yapıldığı görülmemiştir' diye yazı almış, daha sonra bilirkişi raporunda yapılanlar gözüktü, yavaş yavaş bunlar da ortaya çıkacak.

Ö.Z. kendi evine çıkan merdivene 300 metrelik yürüyen merdiven yaptırmak istiyor sitenin parasıyla, zaten onun evine gelen merdivenler 1 metreden 2 metre genişliğe çıkıyor sonra tekrar 1 metreye iniyor. Bahçesini genişletmek istiyordu onun için de merdivenleri genişletti. Bunu da kendi parasıyla yaptırmadı.

Bu bahsettiklerimin hepsi resimli, belgeli, bilirkişi raporlu şeyler. Evi şuanda riskli yapı, çökebilir ve çöktüğü zaman da önündeki eve çöker o da bi önündeki eve çöker o şekilde gider. Ö.Z. evini büyütmek için önce camlarını büyüttü sonra dışarı kolonlar dikti.

CİMER'e şikayet edince Dalaman Belediyesi Ö.Z.'ye yapılanların düzeltilmesi için süre verdi, Ö.Z.'de bunu düzeltti, düzelttikten sonra Dalaman Belediyesi denetime geldi ve bir şey görmedik, bina uygundur diye rapor tutarak gitti. Komşular olarak mahkemeye verdik, tespit istedik, bilirkişi raporu istedik, bilirkişi yaptığı incelemede binanın statik sistemiyle tamamen oynandığını, binanın içinde yaşayanlar ve diğer binalar için tehlike arz ettiğini rapor etti. Ben bu şikayetimden dolayı Ö.Z.'nin bana attığı iftiralar sebebiyle sanki suçluymuşum gibi Fethiye mahkemelerinde yargılanıyorum."

"Y.N. İSİMLİ ŞAHIS 30 EV ALARAK, SİTENİN TRAFO VE SU DEPOSU ALDIĞIM 2 EVİN İÇİNDE ONLAR DA BENİM DEDİ"

İncebel Hills Tatil Köyü'nde (Eska Evleri) iddialara göre sorunlar bununla sınırlı kalmadı. Görgül'ün iddiaları şu şekilde devam etti; "Ö.Z. ile olan bu sorun devam ettiği sırada Y.N. isimli bir şahıs siteden 30 tane ev satın aldı. Doğal olarak ondan da ev başına altyapıya katılım payı olarak aldığımız 2000 Euro'yu yani toplamda 60 bin Euro'yu talep ettik. Ancak Y.N.'nin aldığı evlerin iki tanesinin tapu sınırları içinde sitenin ortak kullanımına ait elektrik trafosu ve su deposu da vardı. Biz de kendisine, 60 bin Euro yerine, su deposu ve trafonun tapusunu ESKA İncebel Derneği'ne devredebileceğini ve bu şekilde de uzalaşılabileceğini belirttik. Ancak kendisi bu teklifi ve altyapıya katılım bedeli ödemeyi reddetti. Daha sonra Y.N. de Ö.Z. gibi şikayetlerde bulunarak bize karşı cephe aldı. 

Altyapıya katılım bedeli ödemedikleri gerekçesiyle yönetim olarak Ö.Z. ve Y.N.'nin evlerine elektrik vermedik. Çünkü arıtmada ve trafoda hakları yok.

Trafoyu ESKA İncebel Derneği almış, dernek kurmuş yaptırmış. Bununla ilgili derneğin elinde faturalar belgeler var, 30 senedir burada yaşayanlar yaptırmış bunları. Ben bu arsayı aldım diye üzerindeki mal da benim diyemezsin. Yani o tarafta çok büyük hukuksuzluk var. İcra Masası da satarken 'üzerinde trafo olan arsa' demiş ama bu kanunsuz bir iş, bu satışı da dava ettik." dedi.

"İSTİNAF MAHKEMESİ YÖNETİM KURULAMAZ DEMESİNE RAĞMEN, Ö.Z. KENDİNİ YENİ YÖNETİM İLAN ETTİ"

İddialarına devam eden Ahmet Nadir Görgül, "Muğla İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.Z., ben yeni yönetimim, İncebel Hills Üst Yönetimi olarak bu davadan feragat ediyorum diye başvurarak bizim açtığımız davadan feragat etti. En önemlisi İstinaf Mahkemesi çok bağlayıcı yeni bir karar verdi, bu kararda diyor ki; "Tapuya sorduk, burada parseller arasında bir bağ, birliktelik yok, dolayısıyla komple bir yönetim kurulamaz ve burada Kat Mülkiyeti Kanunu yürürlükte değildir." Buna rağmen hala ben yürütüyorum, devam ediyorum diyor. 

40-50 MİLYON TL TUTACAK PROJE İDDİASI! "Ö.Z. SADECE PROJEYİ 900 BİN TL'YE İHALE ETMİŞ"

Ağızları açık bırakacak iddialarına devam eden Ahmet Nadir Görgül, "Kendisini yeni yönetim olarak tanımlayan Muğla İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.Z., İncebel Hills Tatil Köyü için bir altyapı projesini 900 Bin TL'ye ihale etmiş kendi kafasına göre, yönetim olarak 3 kişi ihale etmişler, imzaları var. Zaten projesi 900 Bin TL olan bir iş için hane başı 6.500 Euro'dan 42 Milyon TL gibi 40 ila 50 Milyon TL arası bir bedelden bahsediliyor. 

Bu, bizim alt yapı eksiğimiz için çok büyük bir para. Bizim alt yapı eksiğimiz için lazım olan para 6 Milyon TL. Mevcut alt yapının devamı şeklinde yaparsak eksik alt yapıyı 6 Milyon TL normal şartlarda yeterli. Bunu da biz, siteye yeni gelecek olan 300 evden yani bugüne kadar hiç aidat ödememiş, siteye hiçbir katılım payında bulunmamış olanlardan kişi başı 2 Bin Euro, toplam 600 Bin Euro o da şuanki kurla 6 Milyon TL toplayarak yavaş yavaş yapacağız."

"DELİ DUMRUL" BENZETMESİ...

Görgül, "Şimdi ise Ö.Z. toplantılar yapıyor 2-3 kişi gidiyor, o toplantıda alınan kararların buradaki bu kadar insana hiçbir şekilde hitap etmesi mümkün değil. Kanun da zaten öyle söylüyor, bazı kararlar maliklerin 4/5 ile alınır diyor. Bazı kararlar var %100 ile alınması gerekiyor. Ruhsata tabi bir iş yapacaksan, 1 milyonluk proje yapıyorsun bu da demektir ki 1 milyonluk projede ruhsata tabi bir sürü şey var. Ruhsata tabi projelerde maliklerin yüzde yüzünün onayı lazım, yüzde 99.9 olmuyor yüzde yüz muhafakatname lazım, bunu sağlamadan Belediyeden ruhsat alamazsın. Ben yaparım diyorsan Deli Dumrul'sun." diye devam ediyor.


Ahmet Nadir Görgül (61)


ESKA Evleri olarak bilinen İncebel Hills Tatil Köyü'nde, sitenin bir önceki Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nadir Görgül tarafından yaşandığı iddia edilen olayların devamı bir sonraki yazıda...