Haber48, Muğla'nın Dalaman ilçesi Şerefler Mahallesi'nde bulunan ve Mutlu Erol tarafından işletilen Mutlu Düğün Salonu ve Catering Hizmeti'ni ziyaret etti. Dalamanlı olması ve buranın kültürüne ve insanına vakıf olmasının avantajını kullanan Mutlu Erol, aslen gıda mühendisidir. Erol, 2017 yılından beri misafirlerine büyük bir özenle sadece yemekli düğün organizasyonu hazırlamakla kalmıyor aynı zamanda catering hizmeti de sağlıyor. 

İşletme hakkında konuşan Erol, "Yemek işiyle ilgileniyorduk. Aklımızda bir catering işi vardı ve bu yer bize ait olduğundan düğün salonu konseptini de eklemeye karar verdik." dedi. Erol, dış mekan olarak oldukça büyük bir alanda çalıştıklarını ifade ederek "Bir açık bir kapalı olmak üzere toplam iki yerimiz mevcut. Masalı düzende dış mekanda 1500, kapalı alanda ise 500 kişi ağırlayabiliyoruz. Aynı gün 2000 kişiye yemek çıkarma kapasitemiz var. Mekanınız 8000 metrekare üzerine kuruludur. 2500 metrekare ve 1500 metrekare büyüklüğünde iki adert kır bahçesine sahibiz. Kapalı alanımız ise 500 metrekaredir. Açık alanda yer alan otoparkımız ise 4000 metrekaredir." sözlerini kaydetti.

MAZBATASINI ALAN  DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ'TAN İLK AÇIKLAMALAR MAZBATASINI ALAN  DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ'TAN İLK AÇIKLAMALAR

Erol, misafirlerin isteğine göre yemeklerde çeşitlilik sağlayabildiklerinin de altını çizerek "Normalde catering menüsü 4 çeşittir ancak misafirlerimiz menüyü de çeşitliliği de isteğe göre belirleyebilmektedir." dedi.

Hizmet verdikleri 2017 yılından bu yana her sezon için daha yüksek bir hedef belirlediklerini dile getiren Erol, "Hizmet vermeye başladığımız 2017 senesinde 27 düğün gerçekleştirdik. 2018 yılı için beklentimiz 40 düğündü ancak 30 düğün yapabildik. 2019 yılı içinde ise 40'tan fazla düğün organize ettik. Yani her sene %50'ye yakın artış gösteriyoruz. 2020 yılı için ise rezervasyonlar şimdiden başladı. Şimdiden 2020 yılı için 10'un üzerinde düğün rezervasyonu aldık. Yeni yıl için hedefimizi en az 55-60 düğün olarak belirledik." dedi.

Ayrıca Erol, genelde Eylül ve Ekim aylarında daha çok rezervasyon yapıldığını belirterek "İnsanlar güzel tarihleri kaçırmak istemiyor. Önümüzdeki yıl için şimdiden oldukça rezervasyon aldık. Örneğin 08.08.2020 gibi tarihler özellikle tercih ediliyor. Bazen okul öncesi bazen de bayram öncesi gibi belirli günler de göz önünde bulunduruluyor. Ama çiftler kış aylarında mekan araştırma işine giriyor, organizasyonlar ise Mayıs ayında başlayarak Ekim ayına kadar sürüyor." diye konuştu.