Muğla'nın Dalaman ilçesinde çıkan ve rüzgar nedeniyle Fethiye ilçesine bağlı Göcek Mahallesi’ne kadar ulaşan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜKLERİNDEN

Muğla'nın Dalaman ilçesinde dün saat 15.10 sıralarında başlayan orman yangını Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınlarından birine dönüştü. Rüzgarın etkisiyle hızla yayınlan ve bir çok farklı noktaya doğru ilerlemeye başlayan yangın için, birçok il ve ilçeden takviye ekip gönderildi. %68'i ormanlardan oluşan Muğla'da çıkan yangın 350 hektarlık ormanlık araziyi küle çevirdi. 

SEBEP, TARIM ARAZİSİNDE BAŞLATILAN ANIZ YANGINI

Dalaman'da çıkan orman yangınının, ilk yapılan araştırmalara göre, Karacaağaç Mahallesi yakınlarında bulunan tarım arazisinde başlatılan anız yakımından kaynaklandığı bildirildi. Ülkemizde ne yazık ki bazı çiftçilerimizin tarlalarındaki anızları düşüncesizce yakma girişimleri her yıl ciğerlerimizi biraz daha küle çeviriyor. Muğla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan 20 kişilik özel bir ekip, yangın hakkında araştırmalarına devam ederken, ülkenin dört bir yanından vatandaşlar yangına sebep olan kişi veya kişilerin bulunmasını istiyor.

OSMAN GÜRÜN FOX TV'YE KONUŞTU

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, hafta içi her gün saat 08:00'da başlayan İlker Karagöz ile Çalar Saat programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. 11.07.2019 Perşembe günü (bugün) yayınlanan sabah programında konuşan Gürün, Dalaman'daki orman yangının ilk belirlemelere göre anız yangınından çıktığını belirtti. Şuana kadar toplam 350 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü ve bir butik otelin yandığını belirten Başkan Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı araç ve ekiplerin yangın söndürme çalışmalarına durmaksızın destek verdiğini belirtti. Belediye'ye bağlı araçların itfaiye araçlarına su taşıdığını ifade eden Osman Gürün, yangın söndürme çalışmalarına katılan helikopterlerin teknolojik alt yapılarının olmaması sebebiyle gece çalışamadıklarını söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, gece çalışma kabiliyetine sahip helikopterleri neden temin edemediğini bilmediğini söyleyen Gürün, aralıksız süren çalışmalara helikopterlerin sabah saat 05:30 civarında tekrar katıldığını belirtti. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yangın söndürme çalışmalarında soğutma işlemlerinin de hayati önem taşıdığını belirterek, "Soğutma çalışmalarına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Sönmüş gibi görünen bir yer için için yanmaya devam ederek her an tekrar yangın noktasına dönüşebilir." dedi.

YANGIN KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Dalaman ilçesinde dün saat 15:10 sıralarında başlayan orman yangını, bugün sabah saat 09:15 sıralarında Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin yangın söndürme ve soğutma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dalaman ilçesinde çıkan yangın nedeniyle Rusya'daki temaslarını tamamlayarak Muğla'ya geldi. Pakdemirli, yangın bölgesini havadan inceledi, gazetecilere açıklama yaptı. Muğla Valisi Esengül Civelek'te Bakan Pakdemirli'ye eşlik ederek yangın ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Civelek, bölgedeki yetkililerle olan temaslarını tamamlayarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN KARAKUŞ OYUNU KULLANDI BAŞKAN KARAKUŞ OYUNU KULLANDI