Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya ile uçuşların alınacak bir dizi önlemle 1 Ağustos 2020 itibari ile başlatılacağını, Rusya’dan tatil bölgelerine doğru uçuşların ise 10 Ağustos 2020’den itibaren Antalya, Bodrum ve Dalaman Havalimanları ile yapılacağını açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde normalleşme dönemine girilmesiyle atılan adımlar kapsamında Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı ile bir dizi görüşmenin yapıldığını ve 24 Temmuz 2020 tarihinde uçuşların başlatılmasına yönelik kararların alındığını bildirdi.

Bakanlığın resmi internet sitesinden açıklama yapan Karaismailoğlu, iki ülke arasında yapılan görüşmeler kapsamında Rusya Federasyonu’nun uluslararası uçuşlarını 1 Ağustos 2020 tarihi itibariyle açma kararı aldığını açıkladı. İlk etapta Rusya Federasyonu’ndan Moskova, Saint-Petersburg, Rostov-on-Don ile Türkiye’den Ankara ve İstanbul arasında seferlerin gerçekleştirilmesinin planlandığı belirten Karaismailoğlu, Rusya ile Türkiye’nin tatil bölgeleri havalimanlarına uçuşların ise 10 Ağustos 2020 itibariyle başlatılacağını belirtti.

Karaismailoğlu; “Rusya Federasyonu’ndan Moskova, Saint-Petersburg, Rostov-on-Don ve Türkiye’den Antalya, Bodrum ve Dalaman arasında tarifeli ve charter seferleri de 10 Ağustos’ta başlayacak” dedi. Bakan Karaismailoğlu, Rusya ile Türkiye arasında uçuşların başlamasının iki ülke tarafından da sabırsızlıkla beklendiğini ve uçuşların Kovid-19’a yönelik bir dizi önlemle başlatılacağını kaydetti.

Altar Zeyhan

DALAMAN GENÇLİK MERKEZİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR! DALAMAN GENÇLİK MERKEZİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR!