Edinilen bilgiye göre, Muğla'nın Dalaman ilçesinde, Fethiye-Muğla kara yolu üzerinde kırmızı ışığa yakalanmamak için hız kesmeden yoluna devam eden iş kamyonu, yeşil ışığın yanmasını beklemeden aceleyle ve dikkatsiz bir şekilde yola çıkan öğrenci servisine çarptı. 

İki aracın şoförleri ve 15 öğrencinin yaralandığı kazada, Ayşe Korkut isimli genç kız ağır yaralandı. Korkut'un, kazanın ardından kaldırıldığı Fethiye'deki hastanede ilk ameliyatını olduğu ancak durumunun ciddiyetini korduğu öğrenildi. Genç kızın ikinci kez ameliyata alındığı ve kurtarılması için tüm hastanenin insan üstü çaba sarfettiği öğrenildi.

Durumu ağır olan bir öğrencinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne, bir öğrencinin ise Fethiye Devlet Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Ağır yaralanan Ayşe Korkut'un ailesi ve okuduğu kolejin tüm idari kadrosu Fethiye'deki hastanede iyi haberi bekliyor. 

Kazayı yakından takip eden Olay yerine, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ve Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Başkan da gelerek kaza hakkında bilgi almaya ve gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. 

Öte yandan, kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.



KORKUNÇ KAZANIN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIYAN GÖRÜNTÜLERİ



OLAY NASIL OLDU

Cumhur Karataş kontrolündeki 48 EG 985 plakalı Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş kamyonunun kırmızı ışığa yakalanmamak için hız kesmeden bir an önce geçmek istediği, Şeref Akkaya idaresindeki 48 S 5561 plakalı öğrenci servisinin ise kırmızı ışıkta beklerken aceleci davranarak yeşil ışık yanmadan hareket etmesi yüzünden korkunç kaza meydana geldi. Hızla gelen kamyonun yandan çarptığı öğrenci servisi çarpmanın şiddetiyle yolda savrularak refüje çıktı.

DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI KARAKUŞ: 1 NİSAN MUĞLA’NIN BAYRAMI OLACAK DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI KARAKUŞ: 1 NİSAN MUĞLA’NIN BAYRAMI OLACAK