Muğla'nın Dalaman ilçesinde 16 Aralık 2018 tarihinde yapılan Dalaman Ziraat Odası Umumi Delege Seçimleri, Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay'ın delege seçimlerindeki rakibi Osman Ekin'in verdiği yaklaşık 15 aylık hukuk mücadelesi sonucunda yenileniyor. Osman Ekin, 8 Mart 2020 Pazar günü yeniden yapılacak olan delege seçimleri hakkındaki şüphelerini ve bugüne kadar yaşanan süreci Haber48 ile paylaştı.

Konuyla ilgili olarak yaşanan hukuki süreçte, biri istinaf olmak üzere üç davanın da lehine sonuçlandığını ve seçimlerde usulsüzlük yapıldığının hukuki olarak tescil ve ilan edildiğini ifade eden Osman Ekin, "2018 yılında yapılan seçimlerde, seçim takvimi açıklandıktan sonra odaya yeni üye kaydı yapılmasına karşı değildim, bu tabiki olabilir. Benim itirazım bu kişilerin oy kullanma hakları olmamasına rağmen seçimlerde oy kullanarak seçim sonucuna etki etmelerineydi. Bu itirazımı da yüce yargı haklı bularak inceledi ve usulsüzlük yapıldığını tespit ederek, yapılan seçim hakkında 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi" ifadelerini kullandı.

"DALAMAN ZİRAAT ODASININ İSTİNAF TALEBİ REDDEDİLDİ"

Dalaman Ziraat Odası'nın istinaf yoluna giderek, Muğla 1. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararına itiraz dilekçesinin İzmir Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildiğini vurgulayan Osman Ekin, "Yenilenecek seçimlerden önce, Dalaman Ziraat Odası'nın istinaf yoluna başvurduğu ve davanın henüz sonuçlanmadığı yönünde ifadeler kullanılıyor. Bu şekilde ifadelerle kamuoyunu yanlış bilgilendirilerek bilgi kirliliği yaratılmaya çalışılıyor" dedi.

"PAZAR GÜNÜ YAPILACAK SEÇİM HAKKINDA ŞÜPHELERİM VAR"

Osman Ekin, 8 Mart 2020 Pazar günü yapılacak olan delege seçimleri hakkında da şüphelerinin olduğunu ifade etti. Ekin, "Süreci aceleye getiriyorlar. Normal şartlarda seçimden önce 15 günlük bir askı süresi olmalıydı. Bunun haricinde, mevcut başkanın başkanlığı düşmeli ve Dalaman Kaymakamlığı kayyum atamalıydı. Yürütme geriye dönük işletilerek, 16 Aralık 2018'de hangi üyeler oy kullanma hakkına sahipse, bu seçim de de yine o üyeler oy kullanmalıydı. Ancak görüyorum ki usulsüzlüğe neden olan üyelerin tamamı oy kullanacak, şaibe tekrar edilecek. Bu sebeplerden dolayı Pazar günü yapılacak olan seçimin masum olmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"USULSÜZLÜĞÜN TEKRARLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM, ADAY DEĞİLİM" 

8 Mart 2020 Pazar günü tekrar edilecek olan Dalaman Ziraat Odası Umumi Delege Seçimleri'nde şüpheleri olduğu için delege adayı olmadığını belirten Osman Ekin şu ifadeleri kullandı;

 "2018'deki seçimlerde usulsüzlük yapan mevcut başkan Tevfik Tayfun Tuncay ve bu usulsüzlüğe karışan yakın akrabaları; Ayşe Tuncay, Süleyman Tuncay, Ömer Karahan, Esin Karahan gibi isimler seçmen listesinde. Pazar günü yapılacak olan seçimde yine bu isimler oy kullanacak. Dolayısıyla usulsüzlük tekrarlanarak seçime gölge düşecek. Bu sebeple ben aday değilim ancak konunun da takipçisiyim. Yanlış yapılmaya devam ettiği sürece hukuki yollara başvuracağım."

DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI KARAKUŞ: 1 NİSAN MUĞLA’NIN BAYRAMI OLACAK DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI KARAKUŞ: 1 NİSAN MUĞLA’NIN BAYRAMI OLACAK

"HASAN KOYUNCU AĞABEYİMİZİ DESTEKLİYORUM"

Osman Ekin, "Dalaman Bezkese Mahallesi'nde, hem çiftçilik yapan hem de 12 yıl boyunca Sulama Birliği Başkanlığı yapmış olan Hasan Koyuncu ağabeyimiz delege adayı oldu. Ben de bu seçimde kendisini destekliyorum" dedi.

"USULSÜZLÜK TEKRARLANIRSA YİNE HUKUKA BAŞVURACAĞIM"

Pazar günü yapılacak olan Dalaman Ziraat Odası Umumi Delege Seçimleri'ni yakından takip edeceğini ifade eden Osman Ekin, seçimlerde yine usulsüzlük yapılması halinde hukuk mücadelesine devam edeceğini ve adaletin sağlanması için çalışacağını belirtti.

"OY VEREN VERMEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"

Delege adayı olduğu 16 Aralık 2018 seçimlerinde, kendisine oy veren ve vermeyen tüm ziraat odası üyelerine teşekkür eden Osman Ekin, Pazar günü yapılacak olan seçimin hakkaniyetle yapılmasını dilediğini söyledi.