Türkoğlu, 18 Ocak’ta göğüs ağrısı şikayetiyle Dalaman Devlet Hastanesi acil servisine gitti. Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Türkoğlu, buradan Bodrum'a gönderildi. Kalp krizi geçirdiği belirtilen Türkoğlu, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Türkoğlu'nun cenazesi Dalaman Merkez Camisinde kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere yakınları tarafından Amasya'ya götürüldü ve burada toprağa verildi.

YAŞADIKLARINI ANLATMIŞTI

Türkoğlu’nu hastanede yaşadıklarını ölümünden kısa bir süre önce sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaşmıştı: “Dalaman insanı, insan değil mi? Sağlıklı bir bireyim. Bugün (18 Ocak Perşembe), kriz gibi, boğaz, kalp, göğüs ve karın boşluğu ağrısıyla düşen tansiyonum ile Dalaman Devlet Hastanesi Aciline girdim. Saat 12 suları. Bu arada, orada çalışan sağlık emekçilerimize gösterdikleri insanüstü gayrete, doktorundan hemşiresine, hasta bakıcısına, temizlikçisine hepsine müteşekkirim. Gelelim konumuza. Ultrason cihazı Ortaca'da. Bunu yapmaktan anlayan Ankara'da imiş. Tam yedi saat… Pıhtı mı, kalp krizi mi, belli değil. Bu saate kadar bir ağrı kesici bile yapamadılar.”

KAMUOYU DUYURUSU YAPILDI

Bülent Türkoğlu’nun instagram hesabından, ‘Kamuoyuna duyuru’ diye bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda Türkoğlu’nun ölümüne giden süreç anlatıldı.

O paylaşım şöyle: “Bülent Türkoğlu nu, aslan abimi öldüren ihmalden başka bir şey değildir. Öğlen vakti bayılacak gibi olup Dalaman Devlet Hastanesine kaldırılıyor. Tansiyonu 8 e 5 olarak ölçülüyor. Kalbim ağrıyor, pıhtıdan şüpheleniyorum diye ısrarla söylemesine rağmen o mükemmel sağlık sistemimiz maalesef teşhis bile koyamadı. Tomografi cihazı Ortaca Devlet Hastanesi'nde varmış. Orada da bunu yorumlayacak doktor yok. Memlekette doktor yok! Ankara'dan bir doktora sonuçlar gönderiliyor. Onun da saatlerce yorumlaması bekleniyor. Bir kaç saat sonra sonuçlar temiz diyerekten ağrı kesici, tansiyon ilaçları vs verilip eve gönderiliyor abim.

Akşam saatlerinde tekrar fenalaşıyor Muğla Sıtkı Koçman Üniversite Hastanesi'ne gidiyor. Aort damarında yani bütün vücudun ana damarında aort anevrizmasına bağlı olarak 2 yırtık tespit ediliyor. Adamın aort damarında yırtık var 10 saatini sedyede normal hasta gibi geçiriyor. Gece 3'e kadar ameliyat yapabilecek, boş yatak olan hastane aranıyor. İzmir Karabağlar Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesine sevk kararı veriliyor. Aortta 2 tane yırtıkla sedyede geçen 15. saat! Doktor bulunamıyor, hastane bulunamıyor! Çünkü yok!

Sevk esnasında maalesef vücudu bu kadar acıyı kaldıramıyor yolda kalbi duruyor. Yatağan Devlet Hastanesi'nde 1 saate yakın kalp masajı işe yaramıyor. Çünkü artık her şey için çok geç. Mükemmel sağlık sistemimizin gücünü görün işte. Doktorları gönderirken, değer vermezken başımıza nelerin gelebileceğini görün. İki cihanda da elim yakanızda olacak. Buna sebep veren, bu ihmali yapanların yanına kâr kalmasın inşallah!”