Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 6 yıl boyunca Dalaman MHP İlçe Başkanlığı yapan Gürhan Hoplar, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla ilçe başkanlığı için tekrar aday olduğunu açıkladı. Eski başkanın görev süresi boyunca çizdiği başarılı grafik hem ilçe yönetiminde hem de halk nezdinde takdir ediliyordu. Muğla'daki MHP İlçe Teşkilatları arasında oy sayısını en çok arttıran ilçe başkanı olarak öne çıkan Gürhan Hoplar'ın, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekillerinin seçildiği Genel Seçim'den sonra ani istifa kararı da şaşkınlık yaratmıştı. 

Eski başkan, "Parti İçi Demokrasi'nin işletilmesi" ve "MHP'nin Dalaman'da önünün açılması" gerekçeleriyle 14.07.2023 tarihinde, Dalaman MHP İlçe Başkanlığı'ndan, istifa etmişti. Bu istifanın ardından, 14.08.2023 tarihinde Mesut Kaba Dalaman MHP İlçe Başkanı olmuştu.

MHP Dalaman İlçe Başkanlığı'nda yaşanan bu ani değişimin aslında özel bir durum olmadığı ortaya çıktı. Kulislerden alınan bilgilerde, 2023 Genel Seçimleri'nin ardından Muğla MHP İl Başkanı'nın Dalaman, OrtacaKöyceğiz, Marmaris, Milas ve Menteşe ilçelerinin kadrolarında ani değişiklikler yaptığı öne sürüldü. Çoğu başkanın istifası istenirken herhangi bir gerekçe sunulmadığı, istifa etmek istemeyen başkanlara "Genel Merkez'den görevden alma kararı" çıkartılabilineceği söylenerek istifaya zorlandıkları belirtildi. Aday olmayan veya görevden çekilen başkanların yerine yeni adayların da yine Muğla MHP İl Başkanı tarafından seçildiği konuşuluyor.

Eski başkan Gürhan Hoplar'ın da bu değişim rüzgarı sürecinde istifa etmiş olması gözlerden kaçmadı. Başarılı bir görev süreci geçiren ve Dalaman'ın tanınmış ailelerinden birinin ferdi olan Gürhan Hoplar, MHP ve Dalaman için tekrar aday olması gerektiğini düşünürek 16.09.2023 Cumartesi günü saat 13:30'da yapılacak olan Dalaman MHP İlçe Başkanlığı Kongresi için aday olduğunu açıkladı.