Edinilen bilgilere göre; Muğla'nın Dalaman ilçesindeki, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde görev yapan B.K. (32) isimli şahsın kurum içinde şoförlük görevi yaptığı ancak geçtiğimiz günlerde görev yerinin değiştirildiği ve yine Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Narlı Şefliği'ne görevlendirildiği öğrenildi. Bu görevlendirme kararı sonrası iddialara göre, Narlı Şefliği'nde görev yapmak istemeyen B.K.'nın kasıtlı olarak alkol aldıktan sonra trafik denetiminde ehliyetine el konulmasını sağladığı belirtildi. Narlı Şefliği'nin uzak bir noktada olmasından rahatsız olduğu iddia edilen B.K.'nın dün gece (27.09.2023 Çarşamba) Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin uygulama noktasında denetime takıldığı ve alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu öğrenildi.

Resmi bir devlet kurumda, görevi araç kullanmak olan bir çalışanın yangın sezonu henüz kapanmamış, Türkiye ve bölgemizdeki ormanlarda hala daha yangınlar çıkmaya devam ediyorken yüksek promilde alkol alması, bu halde trafiğe çıkarak araç kullanması ve acil bir durumda çalıştığı birimden gelecek çağrıya cevap veremeyecek olması tepki çekti. Hem trafikteki diğer vatandaşların can güvenliğini hem de çalıştığı kurumun saygınlığını tehlikeye atan B.K. isimli şahıs hakkında başta Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü olmak üzere yetkililerin nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü merkezli operasyonlara bağlı soruşturma kapsamında, Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından B.K. isimli şahsın da bilgisine başvurulduğu iddiası bulunuyor.