Dünyaca ünlü Dalyan Kefali üreme noktası olan ve 180 çeşit kuş türüne ev sahipliği yapmasının yanında yüzlerce hayvana ev sahipliği yapan Dalyan Kanalı’nın yaklaşık 600 metrelik bölümünde bulunan sazlıklar iş makineleri ile yok edildi. Yerlerinden köklenen sazlıkların bir bölümü karaya bırakılırken bir bölümü de Dalyam Kanalı’na karıştı.
Dalyan Kanalı’nda doğa katliamına neden olan olayın felaket yaşanan bölgenin bitişiğinde ki arsa sahipleri tarafından yapıldığı tahmin edilirken ne sebeple bu koruma altında olan sazlıkların yok edilmeye çalışıldığı bilinmiyor.
 

YOK, EDİLEN SAZLIKLAR AYRI ÇEVRE KİRLİLİĞİ AYRI BİR FELAKET
 

Dalyan Kanalı kenarında bulunan ve koruma altında bulunan sazlıkların yok edilmesi bir doğa felaketi olarak adlandırılırken, kesilen sazlıkların kanala karışıp balık havuzlarının deliklerini tıkaması ve suyun doğal akışına engel olduğu için su seviyesinin yükselmesine neden olabileceği ayrı bir doğa felaketi olarak yorumlanıyor.
 

MUĞLA YOLUNDA LASTİK PATLADI, ARAÇ ŞARAMPOLE UÇTU: 1 ÖLÜ, 2 YARALI MUĞLA YOLUNDA LASTİK PATLADI, ARAÇ ŞARAMPOLE UÇTU: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

MEVCUT DOĞAL KANAL GENİŞLETİLMİŞ
 

Köyceğiz Gölü’nden İztuzu Plajı’na kadar 12km kadar labirent şeklinde devam eden kanalın İztuzu Plajı’na giden kanal üzerinde bulunan doğa harikası sazlıkların yaklaşık 200 metrelik kısmı iş makineleri ile yok edilirken; doğal alarak oluşan yan kanallarında da sazlıkların yok edilmesi ile genişletilmeye çalışılması da dikkat çekti.
 

SAZLILAR ARASINDA KANAL KENARINDA ÖZEL İSKELELİ VİLLALAR KONUNUN ÖZETİ GİBİ
 

Doğal olarak bulunan kanalın nasıl genişletilmek için sazlıkların yok edildiğini görüntülemeye çalışırken sazlıkların arasında bulunan ve özel iskelesi bulunan villaların olması ve o villaların kanal kenarlarının da sazlıklardan arındırılmış olması aslında bir çok şeyi anlatır gibiydi.
 

DALKO GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPMIŞ
 

bu doğa felaketi ile ilgili olarak Dalyan Kanalı’nda balık yetiştiriciliği yaparak bölge ekonomisine büyük katkı sağlayan DALKO gerekli yerlere konu hakkında bilgi vermiş. DALKO Başkanı Arif Yalılı’nın titizlikle üstünde durduğu konu ile ilgili Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelerek gerekli tespitlerin yapıldığı ifade edilirken buna sebep olanlara ne gibi bir işlem yapılacağı ve orada bulunan villaların kanal kenarlarında sazlıktan temizlenmiş alanlar ile ilgili olarak ne yapılacağı merak ediliyor.