Datça Belediyesi’nin cezaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle: “Bu vesile ile hatırlatalım; Sokaklarımızda temiz bir çevre için hep birlikte çaba gösteriyoruz. Ancak bazen çöp konteynırlarının erken dolması ve çöplerin yerlere atılması gibi sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bu durumun önüne geçmek ve çevremizi temiz tutmak için sizlere bir hatırlatma yapmak istiyoruz.

UYUŞTURUCUYU GİZLEDİĞİ YER HERKESİ ŞAŞIRTTI UYUŞTURUCUYU GİZLEDİĞİ YER HERKESİ ŞAŞIRTTI

Bazı vatandaşlarımızın yoğun temizlik çalışması sonrası ortaya çıkan yüksek miktardaki çöpleri ve bahçe atıkları ile çöp konteynırlarını doldurduğu durumlara rastlıyoruz. Eğer çöp konteynırlarının dolu olduğunu fark ederseniz, hemen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzü 0 252 712 42 77 numaralı telefondan arayarak bilgi verebilirsiniz. Böylece çöplerin erken alınmasını sağlayarak, sokaklarımızın temiz kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Ayrıca, tadilat yapan ev ve işletmelerin moloz ve hafriyat atıklarını çöp konteynırlarına atması da sıkça karşılaştığımız bir durum. Bu tür atıkları bertaraf etmek için de bize başvurabilir, bilgi ve yardım alabilirsiniz.  Birlikte, daha temiz bir çevre için harekete geçelim! Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederiz.”