Kış Festivalleri, soğuktan adımını dışarıya atmak istemeyenlerin aklını çelecek renkli görüntülere sahne oluyor. Dünyada Brezilya’nın Rio Karnavalı, Hindistan’ın Holi Festivali, İtalya’nın Venedik Karnavalı her yıl milyonlarca turisti kendine çekiyor. Henüz Türkiye’nin dünyaca ünlü bir festivali olmasa da gelenekselleşen etkinliklere yenileri ekleniyor. Festivallere ilgi ise her geçen gün artıyor. Bu ilgi kış aylarında da oldukça fazla. Özellikle kış turizminin öne çıkan adreslerinde bu yoğunluğu görmek mümkün. Bursa Uludağ Whitefest’e, Kars Sarıkamış Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Muğla'nın Datça İlçesi ise bahara Şubat ayında açan badem çiçekleriyle merhaba diyecek. 



Tablo Gibi Manzara: Badem Çiçekleri

Dağı, taşı kol kola dizilen zeytin ile badem ağaçlarıyla dolu olan Datça Yarımadası’nda badem çiçekleri şubat ayında açıyor. Bu görsel şöleni yakından görmek isteyenler bu yıl 3.’sü düzenlenecek Datça Badem Çiçeği Festivali’ne katılabilirler. Datça Belediyesi, Muğla Ticaret Odası ve yerli halkın destek verdiği festival, 7-9 Şubat’ta düzenlenecek.

Bu yıl da festivalin zengin içerikli bir programı var. Halk oyunları gösterisi, konserler, sergiler, şiir dinletilerinin yapılacağı festivalde yiyecek ve el işi stantları açılacak. Katılımcılar Datça’ya gelmişken, Knidos, Burgaz, Hacetevi, Yazı Köy, Yaka Köy, Palamutbükü, Ovabükü ve Hayıtbükü, Eski Datça, Hızırşah Kültür Evi’ni görme fırsatı yakalayacaklar.

DATÇA’DA KORKUTAN DEPREM DATÇA’DA KORKUTAN DEPREM