Muğla'nın Datça ilçesinde akıl almaz bir olay yaşandı. Eşinden ayrı yaşayan ve boşanma davası devam eden Ayşe K. (29), birlikte yaşadığı sevgilisi Erdal D. (28) ile beraber 3 yaşındaki oğlunu darp etti.
Dün saat 13.00'da Muğla'nın Datça ilçesine bağlı Hızırşah Mahallesi Muhtarlığı'na bir ihbar yapıldı. İhbara göre, 3 yaşındaki bir çocuk annesi ve annesinin birlikte yaşadığı iddia edilen erkek arkadaşı tarafından dövülerek tek başına eve kapatılmıştı. 

Gözleri morarmış halde ağlarken bulundu.
İhbar üzerine mahalleden birkaç kişiyi yanına alan Hızırşah Mahallesi Muhtarı Özay Ermiş, verilen adrese giderek durumu incelemek istedi. Anahtarın kapının üzerinde bırakıldığını gören Ermiş, beraberindeki vatandaşlarla birlikte kapıyı açarak eve girdi. Gördükleri manzara karşısında şoka uğrayan vatandaşlar, 3 yaşındaki B.T.'yi iki gözü morarmış ve gördüğü şiddetten dolayı korkmuş halde ağlarken buldular. Evden alınarak Muhtarlığa götürülen küçük çocuk, burada sakinleştirilmeye çalışıldı. Jandarma ekiplerine yapılan bilgilendirme sonrasında B.T. isimli çocuk Jandarma tarafından alınarak Datça Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Olay savcılığa da bildirilirken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.


Bir otelde bulaşıkçılık yapan anne Ayşe K. ve Datça Belediyesi'nin taşeron firmasında temizlik işçisi olarak görev yapan sevgilisi Erdal D. aynı gün gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından ikili adliyeye sevk edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi.
B.T. isimli 3 yaşındaki küçük çocuk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla Çocuk Sığınma Evi'nde koruma altına alındı.

Şiddetin dışında annenin sorumsuzluğu ilk değilmiş.
Olayla ilgili açıklama yapan Hızırşah Mahallesi Muhtarı Özay Ermiş, "İçeriden çocuğun ağlama sesleri geliyordu. Mahalleli ile içeri girip, çocuğu kurtardık. Çocuk çok kötü darp edilmişti. Çocuğun güvenliğini sağlamak için evden alıp, muhtarlık binamıza getirdim. Çocuğu güvenliğe aldıktan sonra, jandarmaya bilgi verdim. Ailesini aradım. Mahallede bir ön araştırma yaptım. Vatandaşlara sorup soruşturdum. Çocuğu sürekli evde yalnız bir şekilde bırakıp işe gittiklerini öğrendim. Soruşturma başlatıldı. Umarım çocuk bu travmayı en kısa sürede atlatır" dedi.

MHP İL BAŞKANI’NDAN SKANDALA SERT TEPKİ: İĞRENÇ, SEFİL… MHP İL BAŞKANI’NDAN SKANDALA SERT TEPKİ: İĞRENÇ, SEFİL…