İzmir'de tedavi görmekte olduğu hastanede iki gün önce hayatını kaybeden Prof. Dr. Şadan Gökovalı'nın, Muğla'nın Menteşe İlçesinde düzenlenecek olan cenaze töreni öncesi toplanan, Datça Belediye Meclisi'nin 10'u CHP, 3'ü AK Parti ve 2'si MHP'li üyelerinin oy birliği ile Yeni Çeşme Caddesi'nin adı, 'Şadan Gökovalı Caddesi' olarak değiştirildi.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar toplantıda yaptığı konuşmada, Gökovalı'nın ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu. Datça'nın tarihi Antik Knidos Kenti'nin tanıtımında gazeteci-yazar Şadan Gökovalı'nın önemli hizmetler verdiğini söyleyen Uçar, "Bugün meclis toplantımız olmamış olsaydı, bugün Muğla'da Şadan Gökovalı'nın cenaze töreninde olacaktım. Prof. Dr. Gökovalı'yı kaybettik. Hem muhabir, hem yazar hem akademisyen olan bir arkadaşımızdı. Kendisi 60'lı ve 70'li yıllarda Knidos antik kentimizin en çok tanıtımını yapan bir insandı. Kendisini rahmetle anıyorum, toprağı bol olsun diyorum" dedi.

ÜNLÜ İŞADAMI HAMİT SAVAŞ ÇAKICI GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI ÜNLÜ İŞADAMI HAMİT SAVAŞ ÇAKICI GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Gazeteci, yazar Prof. Dr. Şadan Gökovalı, geçen 31 Aralık'ta, 82 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Cavit Akgün