BELEDİYE BAŞKANI KURT, TEPKİ ÇEKEN KONUŞMAYA ‘ANIN HEYECANI’ DEDİ BELEDİYE BAŞKANI KURT, TEPKİ ÇEKEN KONUŞMAYA ‘ANIN HEYECANI’ DEDİ

Muğla’nın Datça ilçesinde, ruhsatları iptal edilen proje sahipleri durumu protesto etmek için oturma eylemi başlatmıştı. Basın aracılığı ile yaptığı eylemin amacını anlatıp yardım isteyen eylemcilerin çağrısına Belediye Başkanı Gürsel Uçar yetişti.

Ruhsat mağdurlarının sorunu, Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın, AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Haluk Laçin, CHP Grup Başkan Vekili Can Canbey ve MHP Grup Başkan Vekili Serdar Ören ile birlikte, Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yaptığı görüşmeler sonucu çözüldü. Daha önce inşaat ruhsatları iptal edilen 22 projeden 18'ine izin çıktı.

Datça'da, kırsal yerleşim ve kırsal gelişme alanlarında 425 metrekareden büyük parsellerde yapılabilecek, 85 metrekare taban alanlı binalarda bir bağımsız birim yerine dört ayrı birim halinde 22 inşaat projesine 1+1 konutlar için verilen inşaat ruhsatlarının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen uyarı nedeniyle belediye tarafından sonradan iptal edilmesi üzerine, ruhsat mağdurları belediye önünde oturma eylemi başlatmıştı.
Üç gün süren eylemin ardından, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın, AK Parti, CHP ve MHP grup başkan vekilleriyle beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda gerçekleştirdiği toplantının ardından Ankara'dan gelecek haber merakla bekleniyordu. Beklenen haber, Datça Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısında geldi. Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar belediye meclisinin açılışında yaptığı konuşmada, sorunun çözüme kavuştuğunu söylerken, 3 siyasi partinin grup başkan vekillerine verdikleri katkıdan dolayı teşekkür etti.

Plan Notlarından Dolayı Hata Yapıldı

Başkan Uçar, "Evet, bu uygulama yanlış ama bu bir son olsun düşüncesiyle mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini her zaman dile getirdim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 25 Ağustos tarihli yazısından önce Belediye'ye gelip imar durumu almak isteyen, eski evini yıkan ve proje hazırlatan insanlara sorun olmadığını söylemiş ve ruhsat sözü vermiştik. O günün şartlarına uygun verilen bu sözlerden sonra, Bakanlığın bu uygulamanın doğru olmadığını belirten görüşü bize ulaşınca da, ruhsatları iptal etmiştik. Vicdanım buna razı olamazdı. Ve sonuçta, belediye meclis grup başkan vekilleriyle birlikte bu arkadaşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına, Ankara'ya giderek bakanlık yetkilileriyle görüştük. Bu uygulamanın doğru olmadığını bakanlık yetkililerine de söyledim. Plan notlarından dolayı bir hata yapıldığını anlattım. Ancak bu hatanın bedelini vatandaşlara ödetmeyelim, gelin bu projeleri ruhsatlandıralım görüşüme, bakanlık yetkilileri de onay verdi" diye konuştu.


Kaynak:DHA