Muğla'nın Datça ilçesindeki Özcan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri, TÜBİTAK destekli 4006 Bilim Fuarı'nda projelerini sergiledi. Etkinlikte gıda, edebiyat, enerji, resim gibi çeşitli alanlarda yıl boyunca hazırlanan 23 araştırma, tasarım ve inceleme projesi beğeniye sunuldu. Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla TÜBİTAK destekli 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Özcan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin projeleri, ilgiyle incelendi. Okul Müdürü Hayriye Şatır, projelerin gerçekleştirilmesinde 58 öğrenci ve 6 koordinatör öğretmenin görev aldığını belirterek, "Bu çalışmalar, gençlerin bilimsel araştırmalara çok fazla ilgili olduğunu gösterdi. Çocuklarımız, bu projelerle uğraşırken, sanal dünya yerine hayatın gerçekleriyle yakından ilgilendiler. Kendileri olan güvenleri arttı. Umuyor ve diliyorum ki, gelecek yıllarda çok daha geniş kapsamlı araştırmalar ortaya çıkacak" dedi.

Bilim fuarında dikkat çeken projelerden biri 11'nci sınıf öğrencileri Cemal Sönmez (17) ve Diyar Ballı (17) tarafından, öğretmenleri Özlem Yıldız Kaya'nın öncülüğünde gerçekleştirilen, 'Dönen Kaşık' ve 'Yemek Termosu' oldu. Engelli ve hastaların hiç kimseye muhtaç olmadan yemek yemelerini amaçlayan iki proje, tam not aldı. Ayarlanabilir ve hareketli bir termosa konulan pipet ile çorba içilmesini sağlayan özel üretim termos ve bir tabağın etrafında konulan kaşıklardan oluşan dönen kaşıklar sayesinde yemek yenilmesine yardımcı olan iki projenin, engelli bireylerin hayatlarının kolaylaştırılması amaçlanıyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN ÖĞRENCİLERİ KEYİFLENDİRECEK SÖMESTR KARARI! MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN ÖĞRENCİLERİ KEYİFLENDİRECEK SÖMESTR KARARI!