Deli Kadın” oyunu akla ilk olarak salgın günlerinde düşmüş. Hazırlanan oyunun prömiyeri, koronavirüsün yayılması ve kapanma günlerinin başlamasıyla ertelenen öyunlar arasında yerini almış.  Oyunu  Meryem Şahin, Mine Söğüt’ün “Deli Kadın Hikâyeleri” kitabından uyarlamış.  24 Mayıs’ta İstanbul’daki Şişli Tiyatrosu’nda ilk defa sahnelenen oyun tek kişilik. Sahnede Özden Dilek Karakışla yer alıyor,  yönetmenliğini ise; Gökhan Erarslan üstleniyor. 

Mine Söğüt’ün kitabı, “Size kadınlıkla lanetlenmiş bir varoluş hezeyanı anlatacağım” diye başlıyor. “Deli Kadın” oyunu da bu cümleyle Söğüt’ün “deli kadınlar”ını sahneye çağırıyor. Sadece bununla kalmıyor,  yeni ve “içimizden biri” diye tanımlayabileceğimiz  diğer deli kadınların hikâyelerini de tiyatro severlere aktarıyor. 

FETHİYE'DE GELENEKSEL GÜNDE MEŞHUR YEMEK İKRAMI FETHİYE'DE GELENEKSEL GÜNDE MEŞHUR YEMEK İKRAMI

Meryem Şahin “Oldukça belirsiz bir süreç var çünkü kitabı sahneye farklı bir dille uyarlamaya çalışıyorsun ve bu oldukça zor bir şey. Ama şöyle bir avantajım vardı: Öncelikle bir serbest uyarlama yapabildik. Her şeyini yitirmiş bir oyuncunun ‘Deli Kadın Hikayeleri’ni, tiyatro oyunu olarak sahneye taşımaya çalışırken yaşadıklarını anlatan bir oyun. Bu yüzden aslında bir bakıma belirli serbest alanlarımız vardı. Oyuncu çok farklı yerlere girip çıkıyor”  şeklinde söylemlerde bulundu.