ÖZGÜR ÖZEL KURULTAY SALONUNA GELDİ

Özgür Özel salona Kılıçdaroğlu'ndan önce geldi. Kurultaya ailesiyle gelmeyi tercih etti. Yürümekte zorluk çekilen yoğun bir kalabalıklık var. Çok sayıda pankart dikkatleri çekerken Özgür Özel'i destekleyenlerin de az olmadığı pankartların dağılımına bakarak söylemek mümkün. 

CİHANER ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Eski milletvekillerinden  İlhan Cihaner, adaylıktan son anda çekildi. Cihaner, "Yoğun bir medya manipülasyonu ile güç algısı yaratılarak kurultay süreci yalnızca iki kişinin yarıştığı 'siyasetsiz' bir psikolojik savaşa dönüştürülmüştür. 'Vatan Cephesi' katılımlarını andıran imza açıklamaları baskıya dönüştürülerek diğer aday adaylarının demokratik temsilleri engellenmiştir. O kadar ki 'diğer adaylara imza desteği verileceği' dedikoduları yayılarak bizlere destek olan delegelerimizin destekleri şaibeli hale getirilmiştir. Bu anti demokratik, siyasetsiz ve kişilere indirgenmiş yarışın parçası olmayı reddediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

OLAN İŞE ALINAN İŞÇİLERE OLDU! OLAN İŞE ALINAN İŞÇİLERE OLDU!

KILIÇDAROĞLU'NDAN TALİMAT

Kılıçdaroğlu, kurultay öncesinde kendisini ziyaret eden belediye başkanı ve il başkanlarına," kurultayın sakin ve huzurla geçmesini, kimsenin kimseyi yuhalamadığı, negatif bir tepki göstermediği demokrasiye yaraşır bir kurultay olmasını istediğini" dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu,  kurultaya Altılı Masa liderlerini davet etmişti ama kurultaya genel başkan yardımcısı düzeyinde katılımlar olduğu ve olacağı elde edilen son dakika bilgileri arasında. 

Ayrıca kameralara yansıyan görüntülere bakılırsa,  Kurultay, salondaki 7-8 bin kişilik  oturma düzeni ve 4-5 bin partilinin de ayakta katılımıyla ilgiyi üzerine çekmiş durumda. 

Kurultayın koordinasyonundan sorumlu PM üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol dün Arena Spor Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, kurultayın adının “demokrasi kongresi” olacağını söylemişti, bakalım başkan adaylarından Cihaner'in son anda çekildiği ve yalnızca  iki isim arasında geçecek olan  ilki bugün yapılan ,ikincisi 5 Kasım 2023'te gerçekleşecek kurultay demokrasiyi layıkıyla yaşatabilecek mi?